· · Komentari: 0
Preživljavanje

Od zagađene do pitke vode (FOTO)

LifeSaver Cube je prenosivi uređaj za prečišćavanje vode

1613997348_cube.jpg
cube - foto: "LifeSaver"

Britanska kompanija koju je pokrenuo Michael Pritchard nastala je kao odgovor na katastrofalne posledice cunamija iz 2004. i uragana “Katrina”, koji je uništio New Orleans godinu dana kasnije. NJihovi proizvodi su osmišljeni da obezbede zdravu pijaću vodu iz zagađenih izvora. 

Pročitajte još: Istražite svet sa pouzdanom navigacijom u ruci (FOTO)

Lak za korišćenje, foto: "LifeSaver"

Dokaz kvaliteta je ugovor sa Ministarstvom odbrane VB, pa "LifeSaver" oprema elitne jedinice za autonomni boravak na terenu. NJihov model Cube je robustan, lako prenosiv filter sposoban da obradi 5000 litara zagađene vode i pretvori je u zdravu i pitku tečnost. 

Cube je idealan za porodičnu upotrebu na putu, u kampu ili čamcu,  foto: "LifeSaver"

Namenjen je porodicima ili manjim grupama u pokretu, koje ne žele da rizikuju moguća oboljenja zbog nezdrave vode. Uređaj se sastoji od dva rezovora između kojih je filter sposoban da ukloni 99,999 procenata virusa, bakterija i drugih patogenih organizama, kao i teške metale i dobar deo hemijskih zagađivača. 

Pročitajte još: SVETI GRAL među opremom za boravak u divljini

Kanister za prečišćavanje vode čine dva rezervoara između kojih je izmenljivi filter sposoban da preradi 5000 litara zagađene vode, foto: "LifeSaver"

LifeSaver Cube se brzo nametnuo kao efikasno rešenje za pribavljanje bezbedne vode za piće. Cena osnovnog modela je 130 evra, a kapacitet rezervora za čistu vodu je pet litara. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.