· · Komentari: 0
BRAK

Prvo pričajte o parama, a onda o braku! Preljuba nije glavni razlog za razvod!

Da li kada dvoje imaju različit odnos prema budžetu, može da unese razdor u brak?

1626765749_Depositphotos_392529400_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

To što par ne deli isti stav kako se troši novac, čest je okidač razvoda braka - zaključili su istraživači sa Kolumbija univerziteta.

Pročitajte još: Zoran Milivojević kaže da "Lepa Rada" najviše pati kada ostari, jer se takmiči sa devojkama

O novac se "oklizne" svaki drugi brak

Tim naučnika je želeo da proveri koliko je upravljanje finansijama važno za stabilnu i uspešnu zajednicu, pa su sproveli anketu među 1000 bračnih parova i 1000 onih koji su se razveli. Došli su do interesantnih informacija koje su im mnogo toga rekle.

Glavni razlog razvoda nije preljuba

Na osnovu podataka koji su nastali kao proizvod studije, zaključili su da je ovo veoma važna stavka, na kojoj se, nažalost, "oklizne" svaki drugi brak. I to neprimetno.

Supružnici moraju da imaju isti stav o novcu

Istraživanje je pokazalo da je za uspešno upravljanje finansijama potrebno da supružnici imaju jedinstven ili približno jedinstven stav prema budžetu, načinu na koji se njime raspolaže i kako se troši i čuva novac.

Svakid rugi brak se razvede zato što jedan previše troši novca.

Međutim, ispostavilo se da je 45 odsto brakova okončano ili je u dubokoj krizi zato što je jedan od partnera prekomerno trošio novac, a drugom je to smetalo. Ili je jedan bio previše štedljiv, što takođe ume da smeta. Među ispitanicima je bilo i žena koje su priznale da su previše "šopingovale", što je njihove muževe počelo da nervira, pa su im ozbiljno zamerili i onda su krenule svađe.

Pročitajte još: Kako je nastala bolest BOGATIH DAMA? Prva dama SAD imala je modne hirove zbog koji su mislili da je LUDA!

Muški deo je, s druge strane, otkrio da je sklonost ka kocki, čašćavanje u kafani i neplaćanje računa i kredita na vreme skupo platio - razvodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.