Oglas
· · Komentari: 0

TANTRIČKO VOĐENJE LJUBAVI: Evo šta sve treba da znate o ovom senzualnom odnosu

Sa korenima u budizmu i hinduizmu, tantrički seks je u osnovi pristup istraživanju seksualnosti u više ritualističkom i duhovnom kontekstu

1654021750_people-g7322ca662_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Umesto da bude orijentisan ka cilju (orijentisan na orgazam), radi se o istraživanju seksualnog putovanja i uživanju tokom čitavog odnosa. Ako ste spremni da otvorite svoj um i ostavite za sobom bilo kakve predrasude, tantrički seks može dovesti do prilično intenzivnog iskustva.

Pročitajte još: Šta je POLJUBAC DUGE? Vežbajte to na prijatan i bezbedan način

Tantrički seks trener i terapeut tantričke masaže, Aleksej Kuzmin, objašnjava šta je tačno tantrički seks i kako da ga upražnjavate. 

Šta je tantrički seks?

To je skup seksualnih tehnika koje potiču iz indijske tradicije Tantre i daju vam drugačije iskustvo od normalnog seksa. Možete pronaći novo bogatstvo osećaja, nove vrste orgazama, kao i više ljubavi, povezanosti i opšteg blagostanja. Osim toga, vaši orgazami (ako odlučite da dozvolite sebi to oslobađanje) će biti duži i moćniji.

1. Ne doživeti orgazam može biti još bolje

U tantričkom seksu se zapravo osećate bolje ako nemate orgazam - umesto toga, možete doživeti više energije, vitalnosti, ljubavi i privlačnosti. Umesto da povećavate pritisak, jednostavno udahnite svaki osećaj u svoje telo. 

2. Vaše srce je polni organ - koristite ga

Zamislite da udahnete sve senzacije u svoje srce. Osećate kako vam se grudi podižu i spuštaju. Dišite u vašem sporom ritmu. To je jednostavan fokus, ali čini da se posle seksa osećate hranjenije i srećnije. I kanališe i balansira seksualnu energiju.

3. Budite prisutni u svom telu

Tantrički seks znači 'biti prisutan'. Prestanite da brinete o performansama ili orgazmu. Prepustite se totalno vašim čulima i nadražajima. Slušajte svaki osećaj, svaki detalj i uživajte u njemu. Ovo čini sve senzacije jačim.

4. Da biste osetili više, usporite

Što sporije pokrete imate, više osećate. To je zato što imate više prostora da slušate te senzacije. Ako se zaista upustite u to, čak možete da osetite neverovatan osećaj kada se vaš partner uopšte i ne pomera.

5. Doživite orgazam poput talasa (umesto vrhunskog orgazma)

Vrhunac orgazma je oslobađanje pritiska, a zatim pad, koji vas može iscrpiti. Tantrički orgazam su stalni talasi koji ne zadržavaju ni kap. Oni su duži, moćniji i hranljiviji.

6. Usporite pokrete u genitalijama

Vagina zapravo gubi osećaj - a samim tim i verovatnoću postizanja orgazma - preteranim trljanjem. Koristite manje pokrete, idite mnogo sporije, pa čak i uz povremeno mirovanje. Tada možete pronaći te orgazme tantričkog talasa.

7. Volite telo svog partnera

Prečesto u seksu partneri postaju mentalno napeti zbog pokušaja da „pruže zadovoljstvo“. U tantričkom prostoru volite telo drugog. Na ovaj način ćete pružiti mnogo više zadovoljstva. 

8. Opustite se

U tantričkom seksu ne morate svaki put postići orgazam, ne morate uvek imati isti pristup ili isti rezultat. Svaki trenutak vam daje nešto lepo. Nekim danima je strastvenije, drugim danima opuštenije. Sve je to dobra seksualna energija šta god da se desi - samo se opustite i budite srećni. Tantrički seks spaja partnere na mnogo višem nivou, tako da su zajednički orgazmi vrlo česti. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas