· · Komentari: 0

U korak sa modernim muškarcem

Savremeni, moderan muškarac mora da brine i radi na sebi i spolja i iznutra, a evo i kako to izgleda i šta treba da se radi po tom pitanju

1669218846_Foto-Shutterstock-muskarac.jpg
Foto: Shutterstok

Nisu samo žene na meti i udaru kada su promene, sampouzdanje i slika o sebi u pitanju! Jači pol takođe muku muči da održi korak sa trendovima i promenama koje donosi moderno doba! Zato se ovde nalaze koraci i saveti koje moderni muškarci nude da olakšaju svojim saigračima ovu igru.

Neki od njih su…

Uvek u trendu - negovana brada i uredna frizura

Prvi savet se tiče jednog gorućeg trenda lepe negovane brade koji je pokorio svet zadnjih godina! Zapravo, ovaj trend je pokrenut malo uticajem serija i filmova, malo hipsterima, a pomalo i činjenicom da stereotip muževnosti i jeste drvoseča sa gustom bradom.

Malo po malo, gusta brada se vratila na velika vrata, ali je jako važno da ona bude negovana i uredna. Brada kakva je moderna ne treba da bude previše duga, mora da bude lepo oblikovana i trimovana. Čupave, duge brade ipak nisu ono na šta moderan muškarac treba da cilja, iako se fino negovana vikinška brada sa pletenicama takođe ponovo ceni, ali još uvek retko.

Naravno, ovaj trend nije za svakoga jer postoji i problem kao što je spor rast brade, ili retka facijalna maljavost, ali tu na snagu stupa dobra frizura. Na primer trend se trenutno okrenuo ka muškoj modi sa početka prošlog veka. Tada je kosa bila uredno zalizana, podšišana sa strana, odeća gospodska, maniri na nivou i sve je odisalo nekom ukroćenom muževnošću koja čeka momenat da podivlja!

Dakle, prvi savet ili korak na put do modernog muškarca jeste da je važno starati se o svom izgledu, pratiti trendove ali onoliko koliko to nekom prija i uvek držati do sebe!

Kondicija nije samo za izgled

Drugi korak je briga o izgledu i zdravlju! Dobra kondicija je ključna za zdrav organizam pun energije i snage! Muškarac mora da bude svesan da je zdravlje na prvom mestu, a ništa nije modernije i muževnije od osobe koja ima zdrav izgled i sija energijom.

To ne znači da treba sve da puca od definisanih mišića - znači da treba povesti računa o telu i duhu u pravcu koji vas čini srećnim. Povremena rekreacija ili redovno vežbanje uz pomoć trake za trčanje ili odlazak u teretanu i barem jednom mesečno trening u prirodi mogu dati odlične rezultate! Samo malo truda može preokrenuti situaciju, popraviti vaše zdravstveno, fizičko ali i psihičko stanje. Smatra se da vežbanje pomaže u borbi protiv depresije, anksioznosti i oslobađa od stresa!

Kondicija nije samo za izgled, već može da utiče na oblikovanje celokupnog organizma i time utiče na samopuzdanje, stav i osećaj muževnosti kod muškarca!

Rad na sebi spolja i iznutra

Muškarac mora da bude svestan toga da bez truda nema ni uspeha! Moderan muškarac bi trebao da bude svestran, lako prilagodljiv, u koraku sa vemenom, spreman da preuzme inicijativu ali i na kompromis. Nije mali zadatak kada se sve sabere, a još kada se doda i briga o izgledu i fizička aktivnost… zadatak nije jednostavan. Međutim, rad na sebi nije lak, i zato je najbolja opcija početi promenu postepeno i polako. Kao tajna ratnika koja koja se uči i savladava polako dok se ne iskali prava veština borbe, tako je i snaga muževnosti nešto što se stiče vremenom i trudom!

Kada se rodi želja za radom na sebi, rodi se i volja za promenom, a tada je potrebno imati strpljenja, zacrtati pravac i cilj i krenuti polako. Odlična polazna tačka je razmisliti o negovanju, o nekim preparatima za brži rast brade, gušću kosu ili definisanu frizuru, dobar parfem, promenu garderobe. Nakon prvog koraka, lakše se snaći ali i privići na ideju da vi to možete i promena do muževnog muškarca će teći brže i lakše!

Šta žene žele - njihov pogled na modernog i muževnog muškarca

Moderan muškarac se ne ogleda samo u izgledu i nije ono što se danas može videti - muški rod u helnkama i košuljicama veselih boja. Muževnost nije ni bodibidler, ni fajter, ni ništa u vezi sa izgledom - muževnost je stvar stava.

Muškarac kakvog žene žele je stamen kao ličnost - oslonac u svakom trenu. On je i pronicljiv, spreman na rizik, ali i blag i razume potrebe partnera. Drži do sebe, jer više nije sramota ni tabu biti negovan muškarac. Važno je biti siguran u sebe, biti džentlmen, pomalo baraba i uvek spreman na akciju. Ali prvi korak je započeti promenu u i na sebi, dok se ne postigne željeni nivo!

Neki su srećnici rođeni sa tom crtom koja ih čini šarmantnim i muževnim, ali to ne znači da drugi ne mogu to da nauče i promene. Uz malo truda, prave smernice i prilagođavanje, muževnost se može podići na viši nivo kojim će biti zadovoljni i sami muškarci ali i njihova okolina.

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.