Oglas
· · Komentari: 0
POKRETI

Bivša učenica OTKRILA: Džozef PILATES je ideju za vežbe UKRAO od MAČAKA

Sigurno ste čuli za pilates vežbe za telo, ali ne i da su ideje "ukradene" od mačaka.

1598357257_pexelsMacka.jpeg
Foto: Peksel
Oglas

Pilates metod je sistem fizičkih vežbi koji je razvio Džozef Pilates u prvoj polovini 20. veka. Ove vežbe razvijaju mišićnu snagu, fleksibilnost mišića i zglobova i time se postiže uravnoteženost.

Pročitajte još: Da li znate šta je CAT ZOOMIES? Vrlo je zabavno i - LOGIČNO

Kao mačor Foto: Piksel

Pilates izdužuje i tonizira telo, utiče na elegantnu oblik, oslobađa od stresa, doprinosi boljoj samokontroli i većem samopouzdanju. Da li ovo zvuči poznato?

Bivša balerina se setila Džozefove reči: mačka!

Mačke su upravo takve! Meri Bouen, bivša balerina i najstarija učenica Džozefa Pilatesa, tvrdi da je guru pronašao ideje i inspiraciju posmatrajući pokrete mačaka. Meri ima 87 godina i među prvima je prihvatila njegov metod za unarpeđenje fizičke kondicije. Ona tvrdi da Pialtes proučavao pokrete beba i mačaka koje je smatrao najsavršenijim.

Pitala sam ga zašto mačka? Džozef je rekao: Zato što se savršeno kreću!

- Pitala sam ga zašto da se krećemo kao mačke, a on je odgovorio da mačka ne koristi sve delove tela u svakom trenutku, već "ekonomiše" i naizmenično se kreće i odmara, a to radi nesvesno - kaže Meri.

Meri kaže da ga je poslušala, iako nikada nije imala mačku, ali su je bolela leđa i mačiji pokreti su joj pomogli da prestane bol.

- Igrala sam mnoge mjuzikle, balete i ostale nastupe, a pokreti mačke su mi u tome pomogli - kaže ona.

Pročitajte još: NORA je HIT na Instagramu, jer odsvira "Gladnu sonatu" kada TRAŽI hranu! (VIDEO)

Ove vežbe uključuju principe: poravnavanja, centriranja, koncentraciju, kontrolu, preciznost, disanje i   "tečne" pokreta. Kada uporedite ove pokrete sa načinom na koji se mačke kreću i rastežu - lako dolazite do zaključka da je Meri u pravu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas