· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Iako je proleće, ne znači da se morate "LINJATI"! Četiri tretmana iz kuhinje za SPREČAVANJE OPADANJA KOSE (RECEPT)

Prvi dani proleća osim lepog vremena donose i značajne promene koje naše telo prvo oseti...

1616626066_Depositphotos_249533652_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Sezonsko opadanje kose, opadanje kose kao posledica stresa ili hroničan gubitak vlasi kose može se sprečiti jednostavnim domaćim preparatima iz naše kuhinje. Postoje razni tretmani i agresivni pristupi lečenju, ali i prirodna sredstva koja uz redovnu upotrebu mogu pokazati rezultate.

Pročitajte još: Rešite se zapušenog nosa pomoću SODE BIKARBONE

Potencijalni uzroci opadanja kose
Razlog opadanja kose nije potpuno jasan, ali se svi slaže da su faktori poput gena ili hormona odlučujući. Među ženama, gubit kose najčešće uzrokuju stres, menopauza i bolesti štitaste žlezde.

Tretman sa koprivom za kosu i kožu glave

Sveže ili sušene koprive kuvajte u 5 litara vode do ključanja, a zatim poklopite i ostavite da odstoji 15 minuta. Procedite lišće, ohladite tečnost i operite kosu. Preporučuje se da kosu na ovaj način perete svaki dan kako bi posle nedelju dana videli prve promene.

Pročitajte još: Ko jede šparglu i heljdu imaće mnogo dece i živeće dugo

Mešavina esencijalnih ulja

Napravite mešavinu ulja majčine dušice, ruzmarina, lavande i ulja grožđanih koštica i jednom dnevno masirajte teme i koren kose.

Pasta od meda i maslinovog ulja

Pročitajte još: Podiže imunitet i smanjuje šećer u krvi: Ova biljka koristi se vekovima u tradicionalnoj medicini, a ima brojne zdravstvene benefite

Pomešajte toplo maslinovo ulje, med i 1 kašičicu cimeta. Dobijenu pastu nanesite na kosu, ostavite da odstoji 15 minuta a zatim je operite. Tretman ponavljajte dok se kosa ne oporavi.

Čaj od kombuhe

Kombuha je gljiva čiji se čaj preporučuje kao dobar u slučaju opadanja kose. Čaj deluje na metabolizam i snadbeva kosu potrebnim hranljivim materijama za jačanje. Kombucha čaj pijte svakodnevno tokom obroka, i to u periodu od 6 do 8 nedelja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.