Oglas
· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Ko jede šparglu i heljdu imaće mnogo dece i živeće dugo

Ukoliko planirate decu redovno jedite šparglu.

1615991871_Depositphotos_13821291_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Špargle na trpezi se posebno preporučuju trudnicama zbog toga što obiluju folnom kiselinom. Inače, od davnina se smatra da špargle imaju i jako afrodizijačko dejstvo zbog velikog sadržaja vitamina E, poznatijeg kao "vitamin plodnosti".

Najnovije studije potvrđuju i da je još jedno od mnogih pozitivnih dejstava špargli to što aktivira hormone

Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima

Heljda je zdrava Foto: Depozit

Pročitajte još: Zašto je dobro da pijemo NAPITAK OD CELERA?

Heljda protiv tromboze

Istraživanja su pokazala da flavonoidi koji se nalaze u heljdi, smanjuju nivo lošeg (LDL) holesterola u krvi, a povećavaju nivo dobrog (HDL) holesterola. Na ovaj način sprečava se nastanak ugrušaka koji dovode do srčanog i moždanog udara, a smanjuje se i rizik od nastanka ostalih kardiovaskularnih bolesti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas