· · Komentari: 0
leto

Kako da sačuvate KUPAĆI KOSTIM da vam traje i SLEDEĆE SEZONE?

Svake godine u ovo vreme izvesno vreme i energiju posvetimo traganju za kupaćim kostimom koji zadovoljava sve kriterijume. Pored samog modela, želimo da bude kvalitetan, postojan i udoban, a nije lako pomiriti sve nabrojano, i uz to ne potrošiti puno novca.

1596534118_Depositphotos_118464420_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Kada se najzad odlučimo, tu se priča ne završava, već je vrlo važno kako ga održavamo da bi nam što duže trajao. Poznato je da sunce, hlor i pesak mogu naštetiti tkanini, koja postepeno bledi i gubi prvobitan oblik. Ukoliko, bez obzira na trenutne nemile događaje, planirate da se zaputite ka željenoj letnjoj destinaciji, ili pak bazenu, imamo nekoliko korisnih saveta za vas…

Pročitajte još: Vežite oko struka "PAUČINAST" ogrtač i nehajno prošetajte - PADAĆE VILICE!

Foto: Pixabay

1. Isperite kostim hladnom vodom

Najbolje je da nakon svakog korišćenja kupaći operete pod hladnim mlazom vode, koristeći sapun. Ukoliko primećujete da je sunce učinilo svoje i da je materijal pomalo krut, upotrebite par kapi omekšivača nakon čega ćete ga ponovo isprati hladnom vodom, bez izuzetka. Na taj način održavate ga duže u životu, a upravo zato ste na ovoj adresi.

2. Ne cedite ga nakon pranja

Ovo je radnja koju mnogi od nas obavljaju, međutim ona se nepovoljno odražava na tkaninu, koja tako gubi elestičnost. Ako se pitate šta je potrebno uraditi, rešenje je da kostim protrljate među dlanovima, kako biste uklonili višak vode. Trudite se da ne uvrćete kostim, jer ćete u suprotnom ubrzo morati da ga zamenite novim.

Pročitajte još: Birajte GARDEROBU prema OBLIKU TELA, proverite šta vama pristaje

Kupaći samo protrljajte medju dlanovima, nemojte cediti vodu!

3. Postavite ga u hlad da se osuši

Mislimo da je ovde sve poprilično jasno, sasvim je dovoljno da se kupaći osuši prirodno, ali tako što neće biti direktno izložen suncu. Naravno, cilj je da očuvate prvobitnu boju i sprečite da se istegne.

Foto: PIxabay

4. Obratite pažnju dok ste na plaži ili bazenu

Ponekad se dešava da nakon kupanja u moru ili bazenu poželimo da promenimo kostim, da se ne bi sušio na nama. Ako se prepoznajete u ovom ponašanju, onda kostim odložite u peškir ili mrežasti ceger. Razlog je jednostavan, a glasi da se plastična kesa pregreje i to kao rezultat ima brže habanje materijala. Naravno, ukoliko možete, odmah operite kostim i ostavite ga da se suši.

Pročitajte još: OTKRIVAMO: Koji oblik NAOČARA ZA SUNCE odgovara vašem licu

Kupaći odlažite posebno, ne mešajte ga sa ostalim stvarima u ormaru!

5. Pažljivo ga odložite na kraju sezone

Iako je naizgled čist, važno je da kostim na kraju sezone operete, i to u mašini ukoliko kao opciju imate delicate program, ili još jednom ručno. Kada se osuši po opisanom postupku, lepo ga savijte i spakujte u vrećicu, koju često dobijete pri kupovini. Ovim korakom sprečavate prodor vlage i prašine, i spremni ste za narednu sezonu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.