Oglas
· · Komentari: 0

Kako do KRUPNIH OČIJU uz nekoliko trikova? Male promene prave veliku razliku

Oči su ogledalo duše, ali isto tako svojom zavodljivošću mogu osvajati srca suprotnog pola…

1687436341_44b820afc366a8814fd2f4c24ce3733208309c40.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bilo da imate krupne ili sitne oči verovatno nastojite da vam oči uvek budu istaknute i da privlače pažnju. To može uraditi uz par make-up trikova za koje garantujemo da ćete brzo uvrstiti u svoju dnevnu rutinu šminkanja.

Posvetljena vodena linija

Iako mnoge žene vole čuveni smokey eyes, pri čemu je unutrašnja linija donjeg kapka, tzv. “vodena linija” iscrtana tamnim kreonom, ovakav način šminkanja može vizuelno umanjiti oko. Za sve one dame koje žele da uvećaju oko – stavite na vodenu liniju donjeg kapka belu ili neku drugu svetlu olovku koja će učiniti da vaše oko izgleda veće.

Sredite podočnjake

Ako sredite celu šminku a ne prekrijete tamne podočnjake, to je potpuno isto kao da se niste ni šminkanje. Ili možda još gore... Tako vam šminka samo može istaći umor, a oči vam mogu delovati sitnije. Zato odaberite korektor u nijansi svetlijoj od vašeg tena, prekrijte podočnjake i tamnijom šminkom istaknite oči. I ne zaboravite da maskarom date poseban akcenat na trepavice – time ćete još više istaći svežinu celog lica.

Hladne boje koje uvećavaju oko

Koristite hladne nijanse kreona ili tečnog ajlajnera umesto crnog i vaša beonjača će delovati sjajnije, što će dodatno pomoći da vam oči izgledaju veće. Eksperimentišite sa različitim nijansama plave, tirkizne ili zelene boje i sigurni smo da će vas ovaj trik oduševiti.

Igrajte se bojama i nijansirajte

Nemojte se plašiti da kombinujete boje. Za najprefinjeniji efekat se poslužite ombre tehnikom, odnosno finim nijansiranjem i prelaskom iz najsvetlije u najtamniju nijansu sličnih boja. Ukoliko želite da učinite oko još većim, služite se svetlijim nijansama, ali i njih ne zaboravite da nijansirate. U ugao očiju i sve do dve trećine oka nanesite najsvetliju nijansu, a u spoljašnji ugao i na pregib kapka nanesite najtamniju. Izblendajte ih čistom četkicom tako da deluje kao da se stapaju iz jedne u drugu boju, a na sredinu kapka dodajte malo sjajne senke svetlijih nijansi ili hajlajtera.

Hajlajter

Osim što ga možete naneti na sredinu kapka, hajlajter možete nanositi i u unutrašnji ugao oka, tik uz suzni kanal ili odmah ispod linije obrva, odnosno njene druge polovine. Ako imate roze podton kože, odabirajte tople ružičaste tonove, a ukoliko vam ten ima žućkasti ili maslinasti podton, zlatne nijanse će biti odličan izbor za hajlajter. On će dodatno naglasiti i uvećati vaše oči a uz to će im dati i prefinjen izgled.

Pregib kapka je veoma važan

Kao što smo već rekli, nemojte prezati od korišćenja različitih nijansi zemljanih tonova. Najbolje bi bilo da uvek u opticaju imate neki trio komplet senki, pri čemu ćete srednju nijansu koristiti da naglasite pregib kapka. Kada nanesete senku, nastojte da je dobro izblendate gustom četkicom u čitavom luku iznad kapka. Time će vaš pogled dobiti dodatnu dubinu, a vaše oči će izgledati prirodno elegantne.

Ne plašite se ajlajnera (tuša)

Uz malo vežbe i dobre volje, i vi možete nanositi ajlajner poput profesionalaca. Ukoliko ga nanesete uz gornju liniju kapka, odnosno trepavica, dodatno ćete naglasiti same trepavice i čitav make-up stil, dok ćete dodavanjem ajlajnera ili kreona i na liniju donjih trepavica upotpuniti čitav izgled i još više vizuelno uvećati oči.

Trepavice i obrve

Trepavice i obrve su nešto na šta treba obratiti najviše pažnje. Trepavice obavezno uvijte i istaknite sa makar dva sloja maskare (kako gornje, tako i donje), pri čemu ćete ih prvim slojem izdužiti, dok ćete drugim slojem učiniti da one izgledaju gušće. Što se tiče obrva, one najpre treba da budu lepo oblikovane i uvek održavane. NJihov oblik je veoma važan. Napravite luk koji najviše odgovara vašim crtama lica, a najučestalije je da se bira onaj oblik pri kome je najviša tačka na početku poslednje trećine obrve. Ovaj oblik zagarantovano otvara pogled i skreće pažnju na oči.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas