Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

LIMUN: Glavni saveznik ženske lepote

Limun je jedan od najdelotvornijih namirnica i može da se koristi u kozmetičke svrhe

1623082524_limun.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Kod kuće uvek treba da imate nekoliko polodva limuna. Pored toga što ga možete koristiti kao dodatak jelu ili za limunadu, on je vrlo delotvoran i da se koristi u kozmetičke svrhe.

Pročitajte još: Ženska odela su opet u TRENDU! Nose se na TRI načina, a prvi su dugačke, široke nogavice (FOTO)

Limun hrani i deluje iznutra

Već dugo je poznat kao jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Limun sadrži bioflavonoide, folnu kiselinu, razne vitamine i minerale, a povoljno deluje na rad celog organizma pa tako i kože. Limun deluje kao diuretik pa podstiče mršavljenje i otpuštanje toksina, zbog čega je važan saveznik lepote.

Limun briše pigmentacijske mrlje

Mrlje na koži koje se pojavljuju usled prekomernog izlaganja suncu i kao posledica starenja, vrlo se uspešno uklanjaju limunom. Limunska kiselina služi kao prirodni posvetljivač, a sve što treba je nekoliko puta na dan utrljati malo limunova soka na tamnije delove i nakon nekoliko minuta isprati.

Za lepši osmeh

Limun deluje i kao izbeljivač zuba, naročito kod pušača, a delotvoran je i kod zubnog kamenca. U posudu stavite 1/4 šoljice sode bikarbone i dodajte sok sveže isceđenog limuna. Nakon toga smesu nanesite na zube i ostavite da deluje tri minute, ali nikako ne duže kako ne biste oštetili gleđ. Posle obavezno operite zube pastom, a postupak možete ponoviti jednom nedeljno.

Jača i posvetljuje nokte

Žute mrlje na noktima, koje su posledice pušenja i gljivica, ali i slabe nokte sklone lomljenju, uspešno će oporaviti kombinacija maslinovog ulja i limunovog soka.

Leči i suvu i masnu kožu

Od suvog temena, laktova do kolena, limun služi kao prirodni piling za suvu kožu. Za suvo teme pomešajte sok od limuna s kokosovim i maslinovim uljem i medom. Nanesite kao masku i isperite. Pređete li kriškom limuna preko kože lica smanjićete njegov sjaj i mašćenje, pa je taj ritual dobro ponavljati svako jutro ako imate masnu kožu.

Pročitajte još: Stavila je PUDER na pomorandžu i ostala u šoku: Maramice za skidanje šminke zapravo ne čiste? (VIDEO)

Posvetljuje kosu

Limun će posvetliti svaku boju kose za jednu do dve nijanse, pogotovu na krajevima. Najjednostavniji način nanošenja je mešanje s regeneratorom ili maskom za kosu. Sunce će pojačati učinak limuna koji se najviše primećuje na krajevima. Nakon nekoliko sati isperite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas