· · Komentari: 1

Lovorov list za brži rast kose, svilenkast sjaj i protiv peruti: Tretirajte kosu ovom smesom pre pranja za fantastične rezultate (RECEPT)

Lovorov list je sjajan saveznik u podsticanju rasta kose, ali i u borbi protiv peruti

1653317786_spices-2546297_1280.jpg
Foto: Pixabay

U svakom kuhinjskom ormariću nalazi se lovorov list - daje posebnu aromu mnogim jelima. Osim toga, zastupljen je i u farmaceutskoj industriji, posebno pomaže kod kašlja.

Osim što je vrlo bogat antioksidantima, lovor deluje i antiseptično i antibakterijski, a koristi se i protiv gljivica. Sve češće se koristi u kozmetičkoj industriji, jer može da umiri upaljenu kožu, dobro deluje i protiv peruti, kao i gubitka kose - preporučuje se čak i za manje ogrebotine na koži, a fantastično je i za neutralizaciju neprijatnih mirisa. Ova biljka sadrži esencijalna ulja, polifenole, vitamin A, vitamin C, natrijum, gvožđe, magnezijum, antioksidanse..

Pročitajte još: Skinite PODBRADAK sa minimalnim trudom: Čak i žvakanje žvake pomaže!

Posebno će vam pomoći u borbi protiv peruti, obezbediti svilenkast sjaj i brži rast kose. Da biste kosi obezbedili potpun tretman pomešajte kokosovo ulje sa lovorom.

Sastojci:

  • 5 liski lovora
  • kašičica kokosovog ulja
  • 500 ml vode

Priprema:

  1.   Liske lovora i kokosovo ulje stavite u vodu, a potom tu smesu ostavite na ringli dok ne proključa. Potom ostavite još 5 minuta na ringli.
  2. Ostavite da se ohladi, a potom sipajte u bočicu sa raspršivačem.

Pre pranja, nanesite na kosu i dobro utrljajte. Ostavite da deluje 15-20 minuta, a potom se vratite uobičajenom načinu pranja kose.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.