Oglas
· · Komentari: 0

Maska za suvu kožu od TRI SASTOJKA: Idealna za prelazni period - Obezbedite vašoj koži potrebnu hidrataciju (RECEPT)

Hladno vreme zajedno sa isušenim vazduhom u grejnim prostorijima često dovode do isušivanja kože

1678103549_shutterstock_93380944-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Suva koža i osećaj zatezanja kože česta su pojava u ovom periodu. Tokom boravka napolju, hladno vreme i vetar veoma lako mogu isušiti kožu, a sa druge strane u zatvorenim prostorijama grejanje takođe isušuje svu vlagu.

Dešava se da i pored krema i redovne nege, koža ostaje nedovoljno hidrirana, možete napraviti masku kod kuće koja će ujedno doraditi i blagi piling.

Sastojci:

  • jedna šaka ovsene kaše (bez aroma, boja, dodataka bilo kakvih)
  • jedno belance
  • jedna kašičica kokosovog ulja

Potrebno je da sve sastojke pomešate i nanesete da čisto lice. Ostavite da deluje 20 do 30 minuta, a potom isperite.

Belance sadrži protein koji čini kožu elastičnom i zateže je, regeneriše i potpomaže rast ćelija. Takođe, tu je i kalijum koji hidrira, a riboflavin je čisti od toksina i odstranjuje prljavštinu, dok je magnezijum zaslužan za visoki sjaj kože.

Kokosovo ulje je posebno bogato laurinskom, miristinskom i palmitinskom kiselinom, a sastoji se uglavnom od triglicerida srednjeg lanca. Ovaj jedinstven sastav je razlog zašto kokosovo ulje nudi široku listu prednosti. Prvo i najvažnije, kao i većina ulja, odličan je emulgator, što znači da pomaže u dodavanju vlage koja zaglađuje i omekšava kožu. Takođe ima antimikroba dejsta, može da podstakne zarastanje rana i prirodna je pomoć kod ekcema.

Ovas pomaže da se održi potrebna vlažnost, a ujedno pruža i blagi piling.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas