Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA I NEGA

NAPRAVITE SAME domaći melem koji će zaštititi isušenu i ispucalu kožu ruku

Vetar i alergijske reakcije na prva prolećna cvetanja isušuju kožu, posebno najizloženije delove tela.

1646090239_cream-gef8685b83_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Isušene ruke su učestali problem u prelaznim sezonskim periodima, posebno tokom prvih alergijskih reakcija kože na prolećna cvetanja ili jednostavno na suvu i ispucalu kožu koja dolazi sa sezonskim promenama.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Kod ovih problema obične hidratantne kreme ne mogu pomoći u velikoj meri, pa je stoga potrebno da se okrenemo prirodnim preparatima. Osime toga, industrijske kreme u supermarketima mogu sadržati opasne sastojke, pa je tako melem iz kućne radinosti najbolje rešenje.

Melem od voska i meda

U činijici izmiksati decilitar rastopljenog pčelinjeg voska i veliku kašiku meda. Vosak služi kako bi se napravio zaštitni film na vašoj koži, dok med deluje hranljivo. Količina pčelinjeg voska potrebna za jednu kremu ili mast izuzetno je jeftina, ali vodite računa da to bude čist, prirodni pčelinji vosak.

Pročitajte još: Da li otvoreno vino ima rok trajanja? Ovoliko može da stoji

Dodajte još nekoliko kapi maslinovog ulja i 5 kapi esencijalnog ulja lavande i limuna. U ovu smesu, uz lagano mešanje, dodajte još par kapi glicerina.

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Tako pripremljen melem prespite u manje posudice koje ćete moći nositi sa sobom i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ovaj domaći melem će vaše ruke sigurno zalečiti i negovati, a možete ga koristiti kao i balzam za usne!

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas