· · Komentari: 0
ŠMINKANJE

POKRIJTE DUBOKE BORE: Evo kako se šminkaju oči posle pedesete (FOTO/VIDEO)

Koža oko očiju može da ostari i da se izbora, ali to nije razlog da prestanete da nanosite senku za oči.

1603979846_Depositphotos_108445132_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Kako s godinama prilagođavate način oblačenja, tako morate i da prilagodite način šminkanja. Stručnjaci su dali svoje savete kako da našminkate oči sa borama.

1. Hidrirajte kožu

- Dobra šminka počinje dobrom negom kože - kaže šminkerka Mendi Bric. Zdrava i hidrirana koža je ključni korak ka lepom nanošenju šminke, pogotovo kada koža stari, što znači da joj treba više vlage. Pre šminkanja, nanesite hidrantnu kremu na kapke i ispod očiju.

Pročitajte još: HIDRIRANA ili OKSIGENISANA koža? Koja je razlika?

2. Fiksirajte senku tako da se ne razmazuje

- Kako starimo naši kapci su skloni nakupljanju, tj. gužvanju kože, što može otežati nanošenje šminke. Često će senka da se nakupi samo na te određene nabore, dok je na ostatku kapka neće biti. Stoga je zlatno pravilo staviti prajmer na senku. Samo tako se senka neće delimično skinuti sa kapka - tvrdi Dženis Triziono.

3. Preskočite pudere i senke u prahu

Ti praškasti puderi će verovatno zvršiti u linijama od bora, stoga ih obavezno izbegavajte.

Umesto praškastih senki za oči obavezno koristite one kremaste senke. Dobra krem senka će još više hidrirati taj osetljivi deo lica, ali će i lepo stajati na očima.

Pročitajte još: SMELE i ODVAŽNE žene ovako nose ŠALOVE I MARAME: Savršen detalj u svakoj jesenjoj kombinaciji! (FOTO)

Što se tiče boje senke za oči, stručnjaci kažu:

Tu nema ograničenja, ali smatram da su meke boje, bledo smeđe, blago roze boje idealne za starije gospođe, jer oči tada izgledaju šire i svetlije.

Kako ne bi naglasile bore, starije žene treba da stavljaju senke za oči u neutralnim tonovima.

4. Učinite da oči izgledaju šire

U tome vam mogu pomoći dobar ajlajner, kao i maskara. Oni su svetinja za krupniji izgled očiju.

Za mekši izgled očiju koristite kremaste olovke za oči, oko kojih ćete staviti tečni puder.

Pročitajte još: Imate problem sa LISTANJEM NOKTIJU? Imamo rešenje - evo na šta da obratite pažnju

- Dobra maskara će vam promeniti život - tvrdi šminkerka Trizino.

Imajte na umu da to što starite ne znači da morate da prestanete da se šminkate. Samo šminkanje prilagodite godinama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.