Oglas
· · Komentari: 0
nega tela

SUVA KOŽA je čest problem LETI, obratite pažnju na ove stvari i možete REŠITI PROBLEM

Svuva koža se obično vezuje za jesen i zimu, ali sve češće se ovaj problem javlja i u letnjim mesecima.

1595498358_Depositphotos_3783950_s-2019.jpg
Foto:Deposit
Oglas

Problem sa suvom kožom znači i da je ona sklona iritacijama, poput crvenila, svraba, perutanja, koje osim što čine da koža ne izgleda reprezentativno, takođe mogu biti i jako neprijatne. 

Sve u svemu, uvek postoji rešenje, a  šta to treba da primenjujete, a šta da izbegavate u slučaju da imate problem sa suvom kožom tela.

Akcenat je uvek više na koži lica, ali ne treba zanemariti ni kožu tela iako je manje izložena spoljnim faktorima!

Uglavnom, kako bi bila mekana i nežna, za kožu je uvek važno da ima dovoljno vlažnosti. U suprotnom

ona postaje suva, što znači i moguće iritacije, koje smo već pomenuli u uvodnom delu teksta. Ono koji imaju suvu kožu imaju osećaj zatezanja, a koža je na dodir suva i hrapava, neretko sklona i perutanju. 

Usled čega dolazi do isušivanje kože? 

Naime, ćelije kože dehidrirane i da se nakupljaju na površini, pa osim pomenute hrapavosti, koža ujedno deluje i starije nego što jeste.

Pad imuniteta, suv vazduh, neadekvatna nega, tuširanje vrućom vodom, obratite pažnju na ove činioce!

Sa suvom kožom tela mogu biti povezani i neki upalni procesi, pad imuniteta, potom uzrok suvoće mogu biti spoljni faktori - hladno vreme i suv vazduh, ali i neadekvatna nega.

Šta mi možemo da učinimo po tom pitanju?

Kozmetika
 Preparati moraju biti hidrantni. Neki od poželjnih sastojaka jesu urea, koja ima snažna hidrirajuća svojstva, potom ulja za negu tela, naročito ulje avokada, koa i aloa vera. Dalje, tu su i vitamini A, D, i E, koji su poznati kao antioksidansi, što znači da kožu oslobađaju negativnih činilaca koji doprinose nastanku upalnih procesa. Kreatin takođe ima povoljna uticaj u pogledu suve kože tela, jer povećava njenu elastičnost, te smanjuje osećaj zatezanja.

Prvo o čemu treba povesti računa jeste izbor kozmetičkih preparata sa kojima naša koža tela svakodnevno dolazi u kontakt, što su sredstva za tuširanje, kreme, losioni, gelovi itd. Oni nikako ne smeju biti agresivni, pa bi bilo dobro da koristite uvek one koji su bez alkohola u sebi, i koji su ph neutralni.

Posebno je važno obratiti pažnju na sledeće sastojke, za koje je i te kako poželjno da se nađu u preparatima za negu kože tela, kako zbog svojih umirujućih tako i zbog hranljivih svojstava.

Naposletku, morate da obratite pažnju na još neke navike u vašoj svakodnevnoj rutini. Nikako ne smete da se tuširate toplom vodom, jer će to samo dodatno pogoršati stvari i preporuka je da i redovno primenjujete piling, kako biste se rešili mrtvih ćelija kože sa površine.

Sve u svemu, suva koža tela zahteva da joj se posvetite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas