Oglas
· · Komentari: 0
nega

Sve o kremama za područje oko očiju: Da li ste znali da se nanose samo jednim prstom?

Naneti kremu za područje oko očiju nije lako kao što izgleda. Bar tako kažu dermatolozi.

1610195409_Depositphotos_88583802_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Znate li kojim prstom bi trebalo da nanosite kremu za kožu oko očiju i zašto?

Dermatolozi kažu da je ovo pitanje izuzetno važno i da kremu za područje oko očiju morate nanositi pravilno ili neće imati dejstvo.

Pročitajte još: Ovako se pravi NAJJEDNOSTAVNIJA punđa: Trebaju vam samo dve gumice

Koža oko očiju je najosetljiviji deo lica

Koža oko očiju je ubedljivo najtanja. Zato je i super osetljiva i potpuno delikatna. Sve ovo znači da gubi vodu daleko brže nego ostali delovi kože, a samim tim, prva pokazuje znake starenja. 

Područje oko očiju ne možete negovati bilo kakvom hidrantnom kremom.

- Kreme koje koristite za ostatak lica nisu pogodne za područje oko očiju - upozorava Karolina Robinson, dermatolog iz Čikaga. 

Foto: Deposit

Pravilno nanošenje
Kremu istisnite na dlan. Umočite prst u kremu i istačkajte krug oko očiju. Počećete sa unutrašnje strane obrve i pratiti liniju orbitalne kosti. Nakon toga, nežno utapkajte kremu u ovo osetljivo područje. Kremu ćete nanositi sve do milimetar - dva ispod linije donjih trepavica.  - Preporučujem da koristite domali prst. NJime ćete postići manji pritisak na kožu - kaže Robinson. Nikada nemojte utrljavati kremu u područje oko očiju, jer možete samo pogoršati situaciju.Vodite računa o tome da su sve kreme za područje oko očiju pravljene tako da odgovaraju koži podočnjaka, ali ne mogu sve da se nanose na kapak. Ukoliko nije navedeno da krema sme da se koristi na gornjem kapku, nemojte to činiti. Zaustavite se kod spoljne linije obrve. 

Samo posebna krema za područje oko očiju garantuje da nećete imati iritacije i da će pružiti pun antiejdž tretman. Pa, koji su to sastojci dobre kreme za područje oko očiju?

Dobra  krema za uklanjanje sitnih bora oko očiju sadrži retinol ili peptide. Oba sastojka, a posebno retinol, odlični su za peglanje bora. Ako su vaša muka izraženi podočnjaci, krema za kožu oko očiju trebalo bi da sadrži niacinamid ili kofein. Ovi sastoji poboljšavaju prokrvljenost, a ona je glavni neprijatelj tamnih kolutova oko očiju.

Multiformule su savršene za one koji imaju kombinaciju problema ili su jednostavno neodlučni. Ovakve kreme rešavaju hipoerpigmentaciju, bore i vrećaste podočnjake ođednom. Sadrže peptide, vitamin C i mnogo drugih sastojaka.

Pazite na količinu kreme!

Kako da nanesem kremu za područje oko očiju?

Najbolje je nanositi kremu za kožu oko očiju prstima. Pre nego što nanesete kremu, trebalo bi da dobro operete lice i očistite ga. Samo  tako će aktivni sastojci iz kreme moći da prodru duboko u kožu i deluju.

Trebalo bi da odvojite vreme i pročitate uputstvo za upotrebu, jer svaka krema ima drugačiji odnos sastojaka. Ipak, postoji generalno pravilo: 

Pročitajte još: Šljampavo, široko i udobno, a OVAJ detalj će biti NAJVAŽNIJI (FOTO)

  • ako je krema na pumpicu, količina koja izađe prilikom jednog pritiska biće dovoljna za jedno oko
  • ako je krema u tubi ili posudici, pola zrna graška po oku je sasvim u redu

Ove količine možda deluju maleno, ali imajte na umu da su kreme za područje oko očiju super koncentrovane.

Da li da kremu za područje oko očiju koristim uveče ili ujutro?

Većina krema prilagođena je nanošenju ujutro i uveče. Najefikasnije su upravo kada ih nanosimo redovno i u skladu sa ovom preporukom. Ako nanosite kremu samo jednom dnevno, onda izaberite večernji termin. Koža se prirodno obnavlja preko noći, pa će i dejstvo kreme biti pojačano. Izuzetak od ovog pravila su kreme sa kofeinom koje bi trebalo nanositi isključivo po danu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas