· · Komentari: 0

Tri boje karmina nas čine starijim: Ako imate više do 40 godina ove nijanse izbegavajte

Karmin može mnogo da pomogne, ali i da odmogne, a važno je da prepoznamo pravi

1675181565_shutterstock_1178394919.jpg
Foto: Shutterstock

Trendovi u svetu šminke se menjaju, ali stručnjaci podsećaju da je uprkos modi najbolje da nosimo ono što nam odgovara i pristaje. Karmin može potpuno da promeni izgled, ali i vizuleno "doda" godine. Šminkeri upozoravaju na boje karmina koje treba da izbegavamo ako ne želimo da izgledamo starije.

Boje karmina koje dodaju godine

Ledeno braon

Dalekih 90-ih godina ova nijansa je bila jedna od najpopularnijih, ali uglavnom među ženama starijim od 40 godina. Ipak, danas se ova nijanska, osim ako ne idete na tematsku zabavu smatra pravim bjuti grehom. Čak i devojke sa toplim tonovima kože ne bi trebalo da uzimaju ovaj ruž za usne, jer će vam ova nijansa dati "bolestan" izgled.

Beličasto roze

Bledoružičasti ruž sa metalnim sjajem nalazio se u neseseru svake devojke mlađe od 25 godina. Ipak, šminkeri tvrde da ova boja ne stoji apsolutno nikome, pored toga što dodaje godine svaku šminku će učiniti neukusnom.

Na sreću, u nekom trenutku, žene su shvatile da ova nijansa, u principu, nikome ne odgovara i napustile su je. Pored toga što će vam takva ružičasta dodati pet godina, svaku šminku će učiniti neukusnom.

Tamno ljubičasta

Trend bordo i tamnih nijansi boje šljive obično se vezuje za jesen i zimu.Ipak, stručnjaci sada svetuju da prednost damo sveltilim bojama, na primer, klasičnoj crvenoj ili bogatoj koralnoj, jer previše tamne nijanse vizuelno sužavaju usne, što je veoma loše ako vaše usne već nisu puno pune. Žene starije od 40 godina uglavnom bi trebalo da izbegavaju tamne ruževe, jer ćete sa ovim kozmetičkim proizvodom "nabaciti" sebi nepotrebnih par godina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.