· · Komentari: 0

Trikovi za zdrave, hidrirane i pune usne: Ispoštujte OVE dve stavke i uživajte u njihovom izgledu

Šta učiniti da vam ovaj deo tela "ukrade šou"

1654086803_andriyko-podilnyk-F4AMM1293ag-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Usne su jedan od najupečatljivijih delova svake osobe, imaju veliku privlačnost, bilo fizičku ili čak seksualnu. Isto tako, sa prestankom obavezne upotrebe maske, ponovo su protagonisti na sredini lica.

One, poput kože lica i tela, zaslužuju posebnu negu kako bi bile hidrirane, zdrave i odgovarajućeg volumena. I još više u vreme kada je jedan od glavnih trendova ubrizgavanje supstanci koje čine da izgledaju još veće.

Za njih postoji veliki izbor proizvoda, poput ruževa, balzama, sjajeva, pa čak i pilinga namenjenih isključivo koži usana. A ovo su neki od resursa koji se ne smeju propustiti da ih pokažu na najbolji način.

Pročitajte još: TAJNA VEČNE MLADOSTI: Trikovi za lepotu sa LEDOM koje ćete prosto obožavati

Postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da hladnoća, zagađenje i drugi faktori ne utiču na izgled vaših usana i, naprotiv, da ih učinite u centru pažnje gde god da krenete i ukradete sve oči.

Kako da usne izgledaju zdravo i hidrirano?

Nekoliko namirnica može da se koristi za dubinski vlaženje usana, a osim što će ih ostaviti mekim i lepim, mogu se koristiti i za „lečenje“ i uživanje u nekima od njih. Među njima je med, krastavac, aloe vera, avokado, maslinovo ulje ili mešavina nekoliko ovih.

Foto: Piksabej

Takođe, još jedna od tehnika koja ne može izostati u rutini je periodični piling, ne može biti mnogo konstantan jer bi izazvao suprotan efekat, ali je neophodno ukloniti mrtve ćelije i obnoviti kožu. Na ovaj način će usne takođe izgledati punije i upadljivije boje.

Istina je da uvek treba da vodite računa o tom području, tako da morate biti veoma oprezni da ne povredite kožu, koja može biti pomalo delikatna. Ovo treba sačuvati traženjem pilinga koji nije jako jak i čije granule nisu velike.

Druga opcija je masaža vrhovima prstiju. Malim dodirima i kružnim pokretima, kako na gornjoj, tako i na donjoj usni, možete aktivirati cirkulaciju i učiniti da izgledaju zdravije.

Konačno, morate imati na umu da ako je hladno vreme ili su izloženi stalnom trenju sa maskom, hidratacija mora biti stalnija, a sami sebi morate pomoći iz onoga što je prethodno navedeno u članku. Odnosno, pravite maske sa ovim namirnicama i piling najmanje dva puta mesečno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.