Oglas
· · Komentari: 1
ZAŠTITA

Za lepe i sveže USNE utapkajte GROŽĐANU MAST pre karmina

Hladno vreme i vetar, osim što nam se "uvlače" u kosti, oštećuju naše usne i nokte, čineći ih ispucalima.

1605881791_Depositphotos_265408936_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Da bi i u periodu pred nama oni delovali zdravo i lepo, potrebna im je dodatna nega, koja ne zahteva mnogo truda, već samo posvećenost i doslednost.

Često nam najpre pogled padne na nečije usne, pa zašto bismo im dozvolili da budu suve i ispucale? Osim što tada ne izgledaju lepo, mogu nas i neprijatno zatezati i boleti prilikom razgovora, jer imaju najtanji epiderm, bez lojnih žlezda i najosetljiviji su deo kože lica.

Pročitajte još: Pravilo za ČIŠĆENJE LICA 60/30: Zašto je dobro?

Za početak, trebalo bi da nam postane navika da ih pre izlaska iz kuće namažemo hidratantnom, hranljivom kremom, koja će ih štititi od spoljnih uticaja.

Takođe, trebalo bi uvek sa sobom da nosimo balzam za usne, kojim ćemo ih namazati s vremena na vreme, dok smo napolju.

Recept za domaći balzam 
Možete ga i sami napraviti od potpuno prirodnih sastojaka - tri kašike pčelinjeg voska, jedne i po kašike bademovog i isto toliko kokosovog ulja i kašike meda. Najpre polako zagrevajte vosak u šerpici, na najnižoj temperaturi, a kada postane vruć dodajte, uz mešanje, ulje, sklonite sa ringle pa sipajte med. Čim završite pripremu, smesu, dok je još u tečnom stanju, prespite u kutijicu ili bočicu i ostavite da se ohladi, a već sutradan ručno pravljeni balzam možete da koristite.
Najbolje bi bilo da bude bez boje i mirisa, sa ši puterom, glicerinom, alojom, vitaminom E, pantenolom...

Želite da se doterate i izađete negde? Srećom, važeći trendovi u šminkanju oslanjaju se na prirodan izgled, što će dobro doći i vašim usnama.

Pročitajte još: Nedeljni tretman koji pozitivno deluje na BORE: Maska od jabuke i meda

Pokušajte da u potpunosti izbegnete stavljanje karmina, a, ako već ne možete bez njega, pre nanošenja na usne utapkajte malo grožđane masti koja će sprečiti da ruž "izvuče" neophodnu vlagu iz njih.

Foto: Depozit

Ne oblizujte se
Trudite se da ne grickate i ne oblizujete usne, kao i da ih ne dodirujete prstima, jer će ih to dodatno isušiti. Hidriranost je važna i iznutra, a ne samo spolja, pa pijte bar dve i po litre tečnosti u toku dana i unosite vitamin C, nakon čega će se usne rumeneti i sijati. Pred spavanje ih, u debljem sloju, namažite pantenol kremom ili vazelinom (može biti i sa dodatkom nevena), da bi ujutro koža bila potpuno regenerisana.

Mada grožđanu mast najčešće vezujemo za neka davna vremena, kada su se usne samo njome i mogle negovati, veoma je korisna i danas jer sadrži prirodna ulja, a često i pčelinji vosak i propolis, koji prodiru do najdubljih slojeva kože, podstičući obnavljanje kolagena.

Pročitajte još: U toku jednog sata dodirnemo 23 puta lice, ali postoje NAČINI da se rešimo ove navike

Pojedine su na bazi kokosovog ulja, koji ide u "pratnji" vazelina, pa ih zajedno koža polako upija, štiteći usne i više sati.

Ako grožđanu mast izbegavate zbog toga što ne znate da li su vam prsti dovoljno čisti da biste je njima nanosili, pa je ostavljate samo za kućnu upotrebu, možete da je nanosite štapićem za uši ili drvenom drškicom od sladola, koje ćete, u tašni, čuvati i nositi u malim kesama sa klizećim zatvaračem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas