Oglas
· · Komentari: 0
NEGA I LEPOTA

Zaboravite na kreme za PODMLAĐIVANJE! Vašoj koži treba samo - VITAMIN C

Vitamin C hrani našu kožu, daje joj elastičnost i uklanja tragove starenja. Zato je trenutno najpoželjniji sastojak krema, seruma i maski za podmlađivanje jer, osim što zateže kožu i činiji je glatkom, vitamin C čisti i hidrira kožu.

1617913658_Depositphotos_462491224_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Primetili ste prve bore na vašoj koži? Manje nesavršenosti ili vam koža deluje umorno i dehidritano? Sve ovo samo su neki od problema sa kožom lica koji se rešava, ne skupim kremama, tretmanima ili različim filerima, već samo jednim sastojkom - vitaminom C.

Pročitajte još: PARFEM nije samo da lepo mirišete, on budi USPOMENE i ima još NEVEROVATNIH prednosti

Kreme sa vitaminom C ima trostruku funkciju, daju licu blistav ten, uklanjaju postojeće bore i sprečavaju nastajanje novih i štite kožu od UV zračenja
Serumi sa vitaminom C
Serumi koji sadrže vitamin C održavaju strukturu kože, hrane je i daju joj potrebnu energiju, a izuzetno su praktični za upotrebu, prijatni za kožu i njihovi efekti vidljivi su već posle kraktog vremena upotrebe. Čist vitamin C u serumu reguliše hidrataciju, te osvežava kožu i smanjuje tragove godina - daje licu potrebnu elastičnost. Serumi vitamina C najčešće se nalaze u obliku ampula, koje  kontrolišu i nivo melanina, pa su odlične i za uklanjanje fleka na licu i za borbu protiv crvenila nastalog od prevelikog izlaganja suncu ili iritacija nastalih usled korišćenja jake šminke.​

Ako se pitate kada je pravo vreme za aplikovanje vitamina C, odgovor je da nikada nije previše rano da izgledate mlađe! Dvadesete su sjajne godine za svaku ženu jer je i najosnovnija nega više nego dovoljna da naša koža nema posebnih problema. Međutim, već sa prelaskom u novu deceniju čini se da se javljaju prvi pravi problemi sa kožom. 

Pročitajte još: Milica Milša oduševila fanove FOTOGRAFIJOM iz mladosti: "Bila si i ostala lepotica" (FOTO)

Tako za većinu nas nakon 30. godine počinje period traženja „najbolje kreme za lice 30+“, krema koje umanjuju tragove starenja, ali ujedno i hrane i hidriraju naše lice. Osim bora, a u vezi sa njima, u ovom periodu često počinju i problemi sa suvom kožom koja ostaje bez sjaja. Tada je pravo vreme za primenu vitamina C u nezi lepote lica.

Vitamin C je jedan od onih vitamina koje moramo nadomestiti putem ishrane. Ipak, za najbolji efekat vitamina C na kožu, potrebno je koristiti i kreme za lice sa vitaminom C. Ove kreme sa vitaminom C ima trostruku funkciju, daju licu blistav ten, uklanjaju postojeće bore i sprečavaju nastajanje novih i štite kožu od UV zračenja.

Vitamin C, iako je potentan antioksidans, bolje deluje kada je u kombinaciji sa više antioksidansa, posebno vitaminom E

Koncentracija vitamina C bi trebalo da bude između 10 i 20 odsto. Prema kliničkim ispitivanjima koncentracije preko 25 % nemaju veću efikasnost, ali mogu da izazovu veću iritaciju.

Pročitajte još: Sva pravila češljanja kose: Sitnice mogu da utiču na njen kvalitet

Zbog nestabilnosti molekula vitamina C na vazduhu, potrebno je dobro pogledati rok trajanja proizvoda i način na koji je čuvan na policama prodajnog mesta. Upravo zbog ove karakteristike, bolje je birati serume koji sadrže manju količinu seruma jer ćete proizvod sigurno potrošiti pre nego što izgubi svojstva. Takođe, treba obratiti pažnju na to da je bočica tamne boje, a kod kuće ga je preporučljivo držati na hladnom i tamnom mestu. Vitamin C bi trebalo da bude svetlo narandžasto –smeđe boje, a ako promeni boju u smeđu, ne sme se koristiti jer neće biti efikasan, a čak može prouzrokovati iritaciju kože.

Vitamin C, iako je potentan antioksidans, bolje deluje kada je u kombinaciji sa više antioksidansa, posebno vitaminom E. Zato je bolje koristititi one serume koji imaju više od jednog antioksidansa, a posebno navedeni dvojac.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas