Oglas
· · Komentari: 0

Balans u životnom prostoru – i moderno i rustično

Savremeni stilovi uređenja enterijera pored modernih materijala, opredeljuju se i za one tradicionalne, uvek aktuelne materijale, poput drvo dekora.

1651135581_forma-ideale.jpg
Foto: Forma ideale
Oglas

Zastupljeno je i često uklapanje rustične teksture i topline drvo dekora  sa raznim drugim modernim materijalima u istom ambijentu, jer oni daju kontrast modernoj jednostavnosti i unose toplinu u prostor.

Ukoliko volite minimalistički nameštaj, pravi izbor je vitrina ENZO u dekoru opak bele boje, crnog drveta i bele lak folije, koja zajedno sa foteljom BARSELONA u bež štofu čini idealan spoj za ambijent dnevnog boravka. Ukoliko u ovakvom ambijentu želite da dodate toplinu drvo dekora sa određenom dozom rustičnosti, možete to učiniti tapetom u drvo dekoru na fokusnom zidu, koji se najčešće nalazi iza TV police. Uvođenjem ove tapete postiže se dodatna toplina ambijenta.

Foto: Forma Ideale

Moderno-rustični enterijeri obično ne sadrže mnogo boja ili paterna, a ukoliko ipak želite i boju u prostoru, možete je uneti dekorativnim jastucima, prekrivačima, umetničkim delima i ostalom dekoracijom, dok patern možete uvesti nekim interesantnim tepihom.

Tapacirani nameštaj, koji odlikuju jednostavne ravne linije, sa istaknutim tankim drvenim nogarima i svedenim linijama štepa, sjajno se uklapa u moderne enterijere, a štof u akcentnoj boji ili tepih sa izraženim paternom, upotpuniće ambijent.


Foto: Forma Ideale

Francuski ležaj BAZEL u žutom štofu svojim izgledom se odlično uklapa u ambijent moderne spavaće sobe, kao i trpezarijska klupa B510. Svojim dugim tankim nogarima klupa unosi dozu elegancije, izuzetno je praktična i predstavlja moderno rešenje za razne prostorije, tako da je odličan izbor postaviti je u produžetku ležaja za spavanje.


Foto: Forma Ideale

Savet je da u moderno-rustičnom prostoru mešate potpuno suprotne materijale. Garderober SIERRA 180 OG u dekoru artisan hrasta sa ogledalom na jednom krilu predstavlja model garderobera savremenog dizajna, a čini ga upravo spoj suprotnih materijala. Komoda SARDINIA 4F takođe bi se odlično uklopila u predloženi ambijent, a spoj je topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama kontrasnih suptilnih crnih elemenata dekora.


Foto: Forma Ideale

Kada govorimo o primeni ovog trenda u uređenju trpezarije, razmislite o mešanju rustične drvene ploče sa modernim metalnim elementima na trpezarijskim stolicama. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da se opredelite za trpezarijski sto DOMUS u dekoru artisan hrasta i dodatkom crnog dezena na ploči, uz kombinaciju metalnih pletenih trpezarijskih stolica VRP 010, VRP 001 ili VRP 001-K.

Foto: Forma Ideale

Uz minimalističku lampu i crno-belu sliku na zidu, dobija se moderna trpezarija oplemenjena rustičnim drvo dekorom. Ukoliko imate dovoljno prostora na raspolaganju, predlažemo i dodavanje komode nešto manjih dimenzija, poput komode SARDINIA 4F, koja će uz autentično zidno ogledalo i upečatljiv svećnjak postati fokusna tačka vaše trpezarije.


Foto: Forma Ideale

Bilo da već imate istaknute arhitektonske elemente, poput izloženih drvenih greda na plafonu, ili biste sami  dodali neke, u vidu atraktivnih pregradnih ili zidnih letvica, kako biste postigli rustični izgled, predlog dizajnera enterijera je da ne oklevate previše. Ukoliko niste spremni za krupnije korake, nameštaj u rustičnom drvo dekoru je uvek sigurno rešenje. Na ovaj način ispratićete aktuelni trend, ali i učiniti da vaš dom bude još topliji i ušuškaniji.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas