Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Баланс у животном простору – и модерно и рустично

Савремени стилови уређења ентеријера поред модерних материјала, опредељују се и за оне традиционалне, увек актуелне материјале, попут дрво декора.

1651135581_forma-ideale.jpg
Фото: Форма идеале
Oglas

Заступљено је и често уклапање рустичне текстуре и топлине дрво декора  са разним другим модерним материјалима у истом амбијенту, јер они дају контраст модерној једноставности и уносе топлину у простор.

Уколико волите минималистички намештај, прави избор је витрина ЕНЗО у декору опак беле боје, црног дрвета и беле лак фолије, која заједно са фотељом БАРСЕЛОНА у беж штофу чини идеалан спој за амбијент дневног боравка. Уколико у оваквом амбијенту желите да додате топлину дрво декора са одређеном дозом рустичности, можете то учинити тапетом у дрво декору на фокусном зиду, који се најчешће налази иза ТВ полице. Увођењем ове тапете постиже се додатна топлина амбијента.

Фото: Форма Идеале

Модерно-рустични ентеријери обично не садрже много боја или патерна, а уколико ипак желите и боју у простору, можете је унети декоративним јастуцима, прекривачима, уметничким делима и осталом декорацијом, док патерн можете увести неким интересантним тепихом.

Тапацирани намештај, који одликују једноставне равне линије, са истакнутим танким дрвеним ногарима и сведеним линијама штепа, сјајно се уклапа у модерне ентеријере, а штоф у акцентној боји или тепих са израженим патерном, употпуниће амбијент.


Фото: Форма Идеале

Француски лежај БАЗЕЛ у жутом штофу својим изгледом се одлично уклапа у амбијент модерне спаваће собе, као и трпезаријска клупа Б510. Својим дугим танким ногарима клупа уноси дозу елеганције, изузетно је практична и представља модерно решење за разне просторије, тако да је одличан избор поставити је у продужетку лежаја за спавање.


Фото: Форма Идеале

Савет је да у модерно-рустичном простору мешате потпуно супротне материјале. Гардеробер СИЕРРА 180 ОГ у декору артисан храста са огледалом на једном крилу представља модел гардеробера савременог дизајна, а чини га управо спој супротних материјала. Комода САРДИНИА 4Ф такође би се одлично уклопила у предложени амбијент, а спој је топлине натуралног и рустичног артисан храста са примесама контрасних суптилних црних елемената декора.


Фото: Форма Идеале

Када говоримо о примени овог тренда у уређењу трпезарије, размислите о мешању рустичне дрвене плоче са модерним металним елементима на трпезаријским столицама. Дизајнери ентеријера Форма Идеале саветују да се определите за трпезаријски сто ДОМУС у декору артисан храста и додатком црног дезена на плочи, уз комбинацију металних плетених трпезаријских столица ВРП 010, ВРП 001 или ВРП 001-К.

Фото: Форма Идеале

Уз минималистичку лампу и црно-белу слику на зиду, добија се модерна трпезарија оплемењена рустичним дрво декором. Уколико имате довољно простора на располагању, предлажемо и додавање комоде нешто мањих димензија, попут комоде САРДИНИА 4Ф, која ће уз аутентично зидно огледало и упечатљив свећњак постати фокусна тачка ваше трпезарије.


Фото: Форма Идеале

Било да већ имате истакнуте архитектонске елементе, попут изложених дрвених греда на плафону, или бисте сами  додали неке, у виду атрактивних преградних или зидних летвица, како бисте постигли рустични изглед, предлог дизајнера ентеријера је да не оклевате превише. Уколико нисте спремни за крупније кораке, намештај у рустичном дрво декору је увек сигурно решење. На овај начин испратићете актуелни тренд, али и учинити да ваш дом буде још топлији и ушушканији.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas