Oglas
· · Komentari: 0
DOM

Feng Šui pravila: Na ovim mestima nikako ne sme da bude voda u kući

Voda po Feng Šuiu donosi sreću i blagostanje, ali postoje i neka određena pravila, koja moraju da se poštuju

1616491579_soba.jpg
Foto: Despositos
Oglas

Veoma je bitno da odite računa da je vaša voda uvek sveža, bistra, da teče i žubori i da je na povoljnom mestu sa stanovšta Feng Šuia.

Pročitajte još: Šta se nalazi na vašem radnom stolu? FENG ŠUI kaže da treba da izgleda ovako

Voda sa desne strane ulaznih vrata

Foto: despositos

Gledano iznutra prema napolju (odnosi se na vodu unutar doma kao i onu izvan njega). Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za vašu porodicu, ako ste u braku, i vrlo lošu reputaciju, ako niste u braku. Stoga je vrlo važno pobrinuti se da vam se akvarijum, fontana, jezerce ili vodeno-cvetni aranžmani nikada ne nađu na tom krajnje nepovoljnom položaju.

Ako vam je ikako moguće postavite vodopad ili fontanu sa leve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda neka uvek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata.

Voda u spavaćoj sobi

Foto: despositos

Voda koja se koristi u Feng Šui svrhe uvek je Jang. Spavaća soba uvek treba biti malo više Jin. Stoga voda u spavaćoj sobi postaje Jin i deluje nepovoljno. Šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima. Nije poželjno čak niti postavljanje slike sa motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli prave vode. Stručnjaci tvrde da vam čaša sa vodom na noćnom ormariću neće štetiti.

Voda iza leđa

Ovo se odnosi na akvarijume, sobne fontane i slike sa motivom vode koji vam se mogu naći izvan vidokruga, a iza vaših leđa dok sedite i odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Nepovoljna voda

To je voda koja je ustajala, zamutila se, smrdi, u kojoj nešto truli. To može biti akvarijum koji niste na vreme očistili, vaza kojoj je neophodna hitna promena vode, terarijum, ili pak jezerce u koje je napadalo lišće.

Pročitajte još: Ne ispuštamo ga iz ruku, a ne znamo da je devet puta PRLJAVIJI od WC šolje! Evo koji još predmeti u našem domu su opasni po zdravlje

Voda ispod stepenica

Ovo je još jedno mesto na kom ne želite imati ništa vodeno, pogotovo ako imate decu. Vaze sa cvećem, vodeni aranžmani, sobne fontane mogu se činiti na prvi pogled kao idealna dekoracija za prazan prostor, no imajte na umu da hodajući stubištem vi simbolički gazite po ovim vrednim Feng Šui simbolima bogatstva i blagostanja i time ih omalovažavate. Kako prostor ispod stuba direktno utiče na sreću dece i potomstva, bilo da ona žive sa vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovom mestu naneće im veliku finansijsku štetu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas