Oglas
· · Komentari: 0
uređenje doma

Kako renoviranje kuhinje može uticati na ostatak planova?

Renoviranje jednako nerviranje!

1635158799_05ca37f9418e60f4129d82e6d5541fe33d7eeec7.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Retko se može čuti da se i najjednostavnije krečenje stana, kuće, pa i poslovnog prostora lagano i bez opterećenja završilo, jer uvek dešava da se bar po neki dodatni posao pojavi, a koji nije bio u plani ni fizički, ni vremenski, a često ni finansijski. No, sve zarad lepšeg ugođaja i stvaranja bolje i prijatnije, produktivnije atmosfere. Baš takva atmosfera potrebna je u domu, posebno u kuhinji, koja podrazumeva mesto okupljanja cele porodice, dnevnom boravku, pa naravno i u spavaćim sobama.

Renoviranje kuhinje je zahtevno, jer podrazumeva sređivanje zidova, njihovo pripremanje, jer je potrebno postaviti nove pločice za kuhinju, koje su očekivani i najvažniji deo svakog renoviranja, a naravno, tu su još i rešenja u vezi dezena kuhinje, ukoliko se potražuje nova, osvetljenja i još mnogo toga. Već sama izmena pločica dovodi do onoga sa početka, novih poslova i planiranja koji možda nisu bili u planu u samom startu.

Pločice za kuhinju daju novu dimenziju prostoru

Čak i onda kada većina stvari ostaje ista, poput kuhinje, električnih aparata, pločice za kuhinju čine da prostor dobije tu neku novu dimenziju, novi izgled koji se dobija zbog više razloga. Pločice za kuhinju su različitih veličina, dezena, boja, reljefne strukture, pa svaka promena u tom pogledu u odnosu na staro stanje čini da prostor dobija sasvim novi izgled. Naravno, najvažnije je da pločice za kuhinju postignu efekat topline ove prostorije, porodične atmosfere, ali i pedantnog, čistog izgleda, ali se sve to postiže baš pravim odabirom. A onda, taj odabir prati neke nove odabire, jer nekada novi luster ili plafonjera zahtevaju još promena, a ne pločice kao deo velike izmene.

Trendi rešenje za prozore – rolo zavese za kuhinju

Ako ste postavili nove pločice kako biste postigli lepši, ali i praktičniji izgled kuhinje, rešite se starih zavesa sa prozora ove prostorije. Najpre, brzo upijaju mirise, prebrzo se

prljaju, kačenje i skidanje nije jednostavno, sve u svemu – mnogo posla. Za razliku od njih, moderno rešenje za uređenje enterijera jesu rolo zavese za kuhinju koje i nisu tako „mlade“ kada je tržište u pitanju.

Rolo zavese za kuhinju su vrlo praktične, ako krenemo od te njihove vrline prvo. Dugotrajne su, godinama mogu da se ne menjaju, a ptrebno ih je prebrisati vlažnom krpom, čime ćete ukloniti sa njih nečistoću, dok postoje i one predviđene za mašinsko pranje, što je odlično rešenje, jer znamo da se kuhinjske zavese mnogo brže prljaju i potrebno im je često sređivanje.

Ako ste već izmenili pločice, neka rolo zavese za kuhinju prate njihovu boju i dezen, tako da će postati savršen par u enterijeru. Uz neke hladnije tonove pločica birajte i takve zavese, ali ako se radi o manjoj kuhinji, sa manjim prozorom, svetle boje su odličan izbor, jer će omogućiti veću svetlost i vizuelno širenje prostora. I dok vam za rolo zavese za kuhinju neće biti potrebna stručna pomoć, niti određena dizalica da ih okačite, tokom renoviranja se mogu javiti i takve potrebe.

Telehandler – pomoć pri visinskim radovima

Da, visinske radove je teško uraditi bez nečije pomoći, jer pločice i zavese karakteriše prilično lako postavljanje, dok je renoviranje koje se radi spolja, poput postavljanja fasade jako teško bez pomoći mašine telehandler. Kada je podizanje bilo kakvog tereta na visinu u pitanju, telehandler dolazi kao opcija pomoći, pa se može vrlo jednostavno iznajmiti. Naime, reč je o klasičnim i rotacionim teleksopskim viljuškarima koji se koriste za podizanje različitog tereta, pa je pomoć kako majstorima, tako i vama kada možda nešto želite samostalno da uradite.

I tako, kada se stvori plan u glavu, renoviranje postaje deo organizacije koja funkcioniše, pa do nervniranja ne dolazi.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas