· · Komentari: 0
HIGIJENA DOMA

Očistite SKRIVENE IZVORE prljavštine u svom domu brzo i lako

Da li i vi imate neka mesta u kući koja su poprište prljavštine, ali koja nikako ne stignete da očistite

1666558125_woman-gd6070a757_640.jpg
Foto: Pixabay

Bez sumnje, uprkos našim najboljim naporima i dobrim namerama, u našim domovima postoje mesta koja jednostavno ne možemo da održavamo čistim koliko bismo želeli, ili jednostavno zatvaramo oči pred njima, dajući prednost takozvanim „glavnim prostorijama“, kakvi su dnevni boravak, kuhinja, kupatilo i spavaća soba.

Pročitajte još: Uštedite struju bez odricanja: Evo šta treba da ubacite u ZAMRZIVAČ

Prolazni prostori kuće ili oni prostori u kojima obično ne primamo goste tako postaju žarište prašine i prljavštine, što narušava ukupnu higijenu doma i dovodi do pojave ili pogoršanja alergija. Zato je važno zapamtiti ova mesta i očistiti ih pažljivo koliko zaslužuju!

Garaža i podrum

Počnimo od donjeg nivoa vašeg doma, počevši od garaže i podruma, područja koja se obično zanemaruju. Prvo sredite stvari i bacite sve što se godinama nakupilo, a zatim odvojite vreme da temeljno očistite prostorije. Neophodno je redovno farbati zidove - to će izbeći probleme sa vlagom u budućnosti.

Pročitajte još: Praktični saveti za redovno ODRŽAVANJE čistoće mašine za pranje sudova

Hodnici

Hodnici kao mesta prelaza iz sobe u sobu često se zanemaruju. Štaviše, nedostatak prozora otežava njihovo provetravanje... a ovo je još jedan faktor koji otežava suočavanje sa prljavštinom i prašinom! Ove prostorije treba temeljno i redovno čistiti, a za to je vredno osloboditi ih od polica i nameštaja što je više moguće.

Pročitajte još: Trik za čišćenje: Stari, zagoreli TIGANJ će izgledati kao da ste ga tek kupili

Ulazni prostor

Ulazni prostor treba da bude zaštitni znak kuće, ali se često zanemaruje prilikom svakodnevnog čišćenja, a u međuvremenu se prljavština iz hodnika širi po sobama. Da ne biste ostavili loš utisak o kući, ne zaboravite da počnete da usisavate u ovoj oblasti i neka vam postane navika da skinete cipele kada uđete u kuću.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.