· · Komentari: 0

Problemi sa vlagom tokom zime: Rešite je se u nekoliko koraka i sprečite da se vrati

Višak vlage u zatvorenom prostoru kao posledicu često ima kondenzaciju

1672393040_shutterstock_2160253965.jpg
Foto: Shutterstock

Kritična mesta na kojima se pojavljuje orošavanje – skupljanje vodenih kapljica su najčešće uglovi – ćoškovi prostorija kao što su betonske grede i nadprozornici. Kao posledica velike razlike između spoljašnje temperature zida, pogotovo zimi, i unutrašnje temperature u prostoriji koja se zagreva, dolazi do kondenzacije vlage prisutne u vazduhu. Kondenzacija se javlja kada topao i vlažan vazduh dođe u dodir sa hladnijom površinom. Topli vazduh se naglo hladi i dolazi do rošenja na površini zida. Vlažna i hladna podloga dovodi do pojave buđi.

Uzrok je višak vlage, posledica je kondenzacija – orošavanje, a potom i pojava buđi

Dakle , kada se kao posledica suvišne vlage u prostoriji pojavila buđ efikasno rešenje za njeno uklanjanje je SK Cleaner tečni preparat sa prskalicom za dezinfekciju i uklanjanje buđi sa zidova, prozora i vrata, drveta, plastike, keramičkih pločica, delova oko lavaboa, tuš kabina, kada i drugih površina.

Koristi se u domaćinstvima, javnim i industrijskim objektima za tretiranje površina koje nisu u direktnom kontaktu sa hranom za ljude ili životinje.

Kako se primenjuje?

Naprskati pogođena mesta sa udaljenosti od 10-15cm i ostaviti da deluje. Posle 15-20 min po potrebi isprati vodom. Ostaviti da se osuši. Nakon toga sve tretirane površine mogu biti ponovo korišćene. Ne uklanjati plesan ili buđ pre nanošenja preparata kako bi se sprečilo širenje spora. Preporučena doza: Po potrebi, u zavisnosti od površine koja se čisti i dezinfikuje. Preporuka: 0.5 lit/4m2. Cela površina koja se tretira treba da bude prekrivena tečnošću. Ako je površina mnogo zagađena ceo postupak se može ponoviti nakon 30 do 60 minuta.

Foto: promo

Pogodan je za: malter, kamen, mermer, granit, drvo, keramiku, staklo, emajl, plastiku, akril, laminat, vinil, silikon, gumu, teflon, čelik i hrom. Nije pogodan za: gips, aluminijum, bakar, mesing, bronzu i obojene ili lakirane drvene površine.

SK Cleaner – odstranjivač buđi efikasno uklanja postojeću buđ sa zidova.

Kako se nova buđ ne bi pojavila ponovo Stop Kondenz linija proizvoda sadrži i Apsorber vlage - efikasno i jednostavno rešenje za eliminaciju suvišne vlage u svim prostorijama, Termopremaz Stop Kondenz – premaz za sprečavanje kondenzacije.

Potražite ih u svim dobro snabdevenim farbarama.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.