· · Komentari: 0
lako je

Uklonite NEPRIJATNE MIRISE iz ORMARA: Izdvajamo ČETIRI NAČINA

Verovatno ste primetili da ponekad, kada otvorite garderobni ormar, iz njega počne da se širi neprijatan miris ustajalosti.

1604658416_Depositphotos_43868787_s-2019.jpg
Foto: Deposit

To se dešava iz više razloga: zato što ormare ne provetravamo često, u njih vraćate komade odeće koje niste oprali ili dovoljno osušili. Da bismo se oslobodili ovih mirisa, potrebno je da sve stvari izvadimo, operemo, a unutrašnjost ormara dobro operemo odgovarajućim sredstvima. Preporučujemo nekoliko saveta kako da pobedite neprijatne mirise iz garderobnog ormara.

Eterična ulja

Lavandino ulje smiruje, opušta, dugotrajno je, tera moljce, a ima prijatnu aromu. I citrusna ulja, limunovo ili pomorandžino, osvežiće ormare i oraspoložiti vas svaki put kada ih otvorite. Ulje koje ste odabrali nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa o tome da ne dodiruju odeću.

 

Pročitajte još: U vodu kojom čistite podove dodajte kašiku SOLI: Zašto to treba da postane rutina

Potpuri

U platnene kesice ubacite osušene latice ruža i ostalog mirisnog cveća, osušene plodove citrusnog voća i mirisnih semenki. Možete da osušite i vrećice omiljenog čaja  (kamilice, lipe, nane, jasmina...).

Parfem

Ne bacajte prazne bočice omiljenih parfema. Držite ih u uglovima ormara, jer će se iz njih još dugo širiti miris. Takođe, mirisne štapiće možete da zamotate u čisto platno i da stavite između odeće.

Foto: Deposit

Pročitajte još: HIT DETALJ U ENTERIJERU: Drvena klupa u sobi je komad koji morate posedovati! (FOTO)

Sapuni

Nove sapune otvorite sa jedne strane i stavite na police, a možete da iskoristite i ostatke korišćenih sapuna Izmrvite ih i ubacite u vrećicu od prirodnog materijala, zavežite je i okačite na ofinger ili stavite u džepove odeće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.