Oglas
· · Komentari: 0
enterijer

Kako da učinite da vam STAN izgleda VEĆE: U ovome je TAJNA

Bez obzira na kvadraturu stana ili kuće, čini se da nam je uvek potreban neki kvadrat više. Kao da bi nam samo jedna omalena prostorija pomogla da organizujemo stvari po svojoj meri.

1599730477_Depositphotos_194347372_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Nažalost, svoje želje ne možemo uvek da ostvarimo. To, naravno, ne znači da treba da odustanemo od težnje za idealnim životnim prostorom. Kreativnost i nekoliko ideja dovoljni su da promenite izgled svog stana i stvorite iluziju većeg prostora. Veći stan bez dodatnih kvadrata? Upravo tako.

Pažljivo birajte svaki komad nameštaja

Nemojte kupiti prvu stvar koju vidite u prodavnici. Odolite želji da odaberete nešto samo zato što je jeftino. Važno je da u stanu imate nameštaj koji je pre svega funkcionalan. Uredan stan deluje prostranije, pa se potrudite da nađete mesto svim onim sitnicama koje svakodnevno premeštate sa stola na fotelju i ugaonu garnituru. Knjige, daljinski upravljači, šnale za kosu i sve ostale drangulije zaslužuju svoje stalno mesto. Stočić sa prostorom za skladištenje može biti rešenje za sve ono što pravi nered i zauzima prostor.

Nađite mesto svim sitnicama koje svakodnevno koristite.
Foto: Deposit

Pročitajte još: PLAVA ubija radnu sposobnost: Kancelarija TREBA da bude OVIH boja

Zidne police

Zidne police su mnogo više od nekoliko paralelno postavljenih dasaka. Odaberite neku koji ima nesvakidašnji oblik i iskoristite je za držanje stvari koje često koristite. Nemojte zatrpavati stan ukrasima koji skupljaju prašinu, dragoceni prostor iskoristite za nešto što vam je zaista potrebno.

Sklopivi nameštaj je uvek dobar izbor

Ukoliko vam je stan skučen, ne libite se da kupite stolice na rasklapanje koje ćete koristiti onda kada imate goste. Možete ih držati na terasi i koristiti po potrebi, a nema razloga da zauzimaju mesto u trpezariji onda kada ste sami. Pođednako su praktični i stolovi na razvlačenje, posebno ako volite da pripremate večeru za veće društvo.

Što manje ukrasa.

Pročitajte još: Ovakav način UREĐENJA DOMA uzrokuje STRES: Na ovih PET STVARI obratite pažnju

Stan će izgledati veći ako izbegnete zidove tamnih boja

Foto: Deposit

Loše osvetljenje i tamni zidovi učiniće da prostor izgleda znatno manji. Potrudite se da zavese budu prozirne, kako bi što više dnevne svetlosti obasjalo prostorije. Dobro osvetljenje ima važnu ulogu u tome kako ćemo doživeti kuću ili stan.

Nabavite ogledalo

Ne zaboravite da u dnevnu sobu ubacite ogledalo. To je stari trik kojim se može vizuelno povećati prostor i stvoriti iluzija širine. Naravno, ako je stan neuredan, ogledalo će učiniti da haos bude duplo primetniji. Ogledala su veoma praktična i u uskim hodnicima, kada reflektuju osvetljenje i čine da prostor bude manje mračan.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas