Oglas
· · Komentari: 0

Vratite sjaj STAKLENIM ČAŠAMA: Zablistaće uz pomoć jednostavnog trika iz kuhinje

Dešavalo vam se da operete čaše, a da one još uvek izgledaju mutno i zamagljeno

1669639618_shutterstock_1698328684.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

 Razlozi mogu da budu različiti. Važno je da su one čiste, ali ipak nije prijatno da kada ih iznesemo gostima izgledaju kao da nisu. Za ovaj "problem" postoji rešenje i ono je vrlo jednostavno.

U nekim slučajevima glavni razlog za čaše koje nemaju sjaja može da bude voda koja je previše tvrda.

Čišćenje staklenih čaša

Potrebno vam je alkoholno sirće, obična voda i krpa od mikrofibera. Čaše prvo ostavite da odstoje u alkoholnom sirću. NJegova kiselina će uništiti ostatke kamenca i neutralisati eventualne neugodne mirise. Nakon toga, čaše je potrebno dobro isprati toplom vodom. Sledeći i poslednji korak je brisanje čaša suvom krpicom od mikrofibera, piše The Spruce.

Pročitajte još: Kako se održavaju JASTUCI OD MEMORIJSKE PENE? Nikako ne bi trebalo da ih perete

Vraćanje sjaja drugim staklenim površinama

Kada se radi o drugim staklenim površinama koje su nešto veće, kao što su stakleni stolovi ili prozori, alkoholno sirće je potrebno poprskati po površini i ostaviti da deluje između 5 i 15 minuta. Nakon toga površine obrišite mokrom krpom od mikrofibera, a potom i suvom kako bi se staklo brže osušilo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas