Oglas
· · Komentari: 0
ZAŠTITA ZDRAVLJA

Vreme je za prolećno čišćenje doma: Napravite sami sprej za UBIJANJE GRINJA u dušecima i jastucima (RECEPT)

Prvi sunčani vikendi savršeno su vreme za potpunu generalku doma...

1621617660_Depositphotos_120745470_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Prolećna generalka je nešto što je svakom domu potrebno, ma koliko da ga redovno održavate. Takođe, posebno je bitno da vodimo računa koja sredstav koristimo jer ona mogu uticati na zdravlje naših ukućana.

Pročitajte još: Najukusniji SUTLIJAŠ u novom izdanju - Potrebni su vam samo suvo grožđe i jaja! (RECEPT/VIDEO)

Esencijalna aromatična ulja su jedno od najmoćnijih sredstava protiv grinja. Ovo su ustanovili egipatski naučnici saUniverziteta Aleksandrija, esencijalna ulja su odlična u borbi protiv nevidljivih, ali opasnih grinja koje žive u posteljini, tepisima, nameštaju i zavesama i tu ostavljaju svoj alergeni izmet.

Pročitajte još: MAST IRVASA, SIROVO KONJSKO MESO, SLANINA: Da li biste probali sladolede sa OVAKVIM UKUSIMA?

Sastojci:

  • 700 mililitara vode
  • prskalica, raspršivač
  • eterično ulje karanfilića ili eukaliptusa

Priprema domaćeg preparata za čišćenje:

Za prirodni sprej protiv grinja, u vodu dodajte 20 kapi jednog ili drugog eteričnog ulja i promešajte ih u prskalici. Sprej koristite na tapaciranim delovima nameštaja koje ne možete inače prati.

Za posteljinu, presvlake i druge predmete koje često perete, koristite ulje tako da nekoliko kapi stavite u dozu za deterdžent pre nego što sipate prašak.

Pročitajte još: Da li ste znali koje alkoholno piće ide uz TIRAMISU: Kremasti kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim? (RECEPT)

Za uništavanje grinja u tepihu, stavite u soda bikarbonu 10 kapi ovog esencijalnog ulja i kroz sito polako pospite po celom tepihu. Pričekajte oko pola sata, pa usisajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas