· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJE

Evo kad BEBE razumeju šta im govorimo

Deca imaju fleksibilniju i precizniju percepciju nego što mi smatramo i stoga razlikuju imitaciju i pravi ljudski govor.

1606232171_Depositphotos_179167760_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Naučnici sa Univerziteta New York su sproveli istraživanje o tome da li deca mogu da raspoznaju reči od drugih zvukova uzrasta od devet meseci na način da su deci puštali zvukove ljudskog govora i zvukova papagaja.

Otkrili su da su bebe intenzivnije reagovale na ljudski govor i pokazivale podražaje pogledom.

Vođa istraživanja, profesorka Athena Vouloumanos, objasnila je da deca imaju fleksibilniju i precizniju percepciju nego što mi smatramo i da dobro razlikuju imitaciju i pravi ljudski govor.

Pročitajte još: Deca koja DORUČKUJU imaju BOLJE OCENE u školi

Takođe, deca mogu da razlikuju komunikaciju životinja od veštačkih zvukova iz okoline.

Zaključak istraživanja jeste da se bebe razvijaju mnogo ranije nego što se inače smatra a prema tome, roditelji bi trebalo da počnu da biraju reči prilikom razgovora sa detetom već u uzrastu od devet meseci.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.