· · Komentari: 0

Pet razloga zbog kojih bi deca trebalo da se igraju na snegu: Nema veze jer je hladno

Nema deteta koje ne voli sneg, i treba da im dozvolite da se igraju na snežnom danu.

1674824543_shutterstock_2230107801.jpg
Foto: Shutterstock

Svi znamo onu čuvenu narodnu izjavu da je odlično kada sneg pada jer pročisti vazduh, što i jeste tačno.

Pored toga što je zdravo da se deca igraju na snegu i udišu taj 'pročišćen' vazduh, postoji još 5 prednosti koje vreme na snegu pruža:

Vreme provedeno bez TV-a

Zimi je mnogima jednostavnije da deci puste televiziju da gledaju nego da ih oblače u slojeve kako bi proveli 15-20 minuta napolju. Ali to je velika greška! Vreme provedeno na otvorenom je stimulativnije, zdravije i zabavnije od sedenja ispred televizora.

Svež vazduh

Ne postoji ništa bolje od toga da duboko udahnete na hladnom, snežnom vazduhu. Izlazak napolje sa decom pružiće vam svima odmor od tih neugodnih klica u zatvorenom prostoru koje se redovno recikliraju u vašem domu. Kada se vratite u kuću i shvatite koliko je vazduh unutra zapravo drugačiji, cenićete snežne dane mnogo više.

Vežbe i grube motoričke veštine

Da li ste ikada pokušali da se krećete kroz metar ili više snega? Potreban je ozbiljan napor, posebno ako ste niži. Aktivnosti poput sankanja, skijanja ili samo trčanja kroz gomilu snega aktivira velike mišićne grupe i daje vama i vašoj deci dobar trening.

Mogućnost posmatranja, rešavanja problema i stvaranja

Sneg nudi toliko mogućnosti za rešavanje problema i buđenje kreativnosti. Napravite sneška ili tvrđavu od snega, oduševiće ih i snežni anđeli... Ako vidite tragove kuca ili maca u snegu, pitajte decu šta je to... Naučite ih zašto se sanke mnogo lakše kreću nizbrdo nego uzbrdo...

Neprocenjivo porodično vreme

Kada ste svi zajedno, sve oko vas je belo a vazduh je čist, čini se da je vreme malo sporije. Prepustite se porodičnom uživanju i zaboravite na listu obaveza. Iskoristite svaki trenutak jer na taj način stvarate porodične uspomene koje će vaše dete dugo da pamti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.