Oglas
· · Komentari: 0

TRI MUŠKA IMENA koja imaju značenje POBEDNIKA: Veoma su popularna u Srbiji

Značenje imena je mnogima zanimljivo, a posebno kada birate ime za novog člana porodice

1684224211_shutterstock_1891475449.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nekada su se sinovima davala imena poput Vuka, jer se smatralo da će ga to zaštititi od bolesti, loših stvari i dati mu snagu, kao i imena koja znače "vatra" iz istog verovanja... Ali, ako želite da vaš sin nosi ime koje znači "pobednik", onda će vam se možda dopastio neka od sledeća 3 predloga:

Damjan

Poreklom je iz starogrčkog jezika i smatra se da potiče od grčkog imena Damianos, što potiče od imenice "damao", što u bukvalnom prevodu znači - "pobednik" i "ukrotitelj". Ime Damjan ima i nežnije i duhovnije značenje, pa se smatra da je to "onaj koji je plemenit i velikodušan"; "onaj koji rado dariva i poklanja onima koji nemaju" ili kao" onaj koji je najveći dar svojim roditeljima".

Viktor

Ime Viktor dolazi od latinske reči koja znači „pobednik ili osvajač“. To je muško lično ime koje se koristi od drevnih rimskih vremena. U hrišćanskom tumačenju ime Viktor označava pobedu Isusa Hrista nad grehom i smrti.

Nikola

Ovo je jedno od najomiljneijih imena u Srbiji, ali i širom sveta. Roditelji često daju ovo ime detetu po svetitelju čiju slave slave, po Svetom Nikoli. Značenej ovog imena je snažno i moćno, a predstavlja "pobeda naroda", "narod pobeđuje" ili "pobednik naroda". Nastalo od dve grčke reči – "nike" što znači “pobeda” i "laos" što podrazumeva "narod". Skraćeno značenje je da je Nikola sinonim za neprikosnovenog pobednika.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas