Oglas
· · Komentari: 0
MOĆAN LEK

Zbog čega neke žene stavljaju LISTOVE KUPUSA na grudi?

Svaka nova majka raduje se dojenju svog novorođenčeta. To je jedna prekretnica koju planira čak i pre nego što se beba rodi.

1628851142_Depositphotos_41883941_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Iako neke žene mogu biti uspešne u svojim nastojanjima, mnoge od nas uopšte ne mogu da doje ili to ne mogu činiti onoliko dana koliko su prvobitno planirale. Postoji mnogo razloga zašto žene generalno odustaju od dojenja ranije nego što su planirale.

Pročitajte još: Jedan list ČUVARKUĆE dnevno utiče na zdravlje celokupnog organizma, a u kombinaciji sa MEDOM je prava bomba! (RECEPT)

Bolne grudi

Loše tehnike hvatanja i oticanje dojki. Neke su od njih. Možete koristiti kreme i gelove za omekšavanje grudi, ali ćete ih na kraju obrisati čak i pre nego što počnu da rade, da biste nahranili svoju bebu (što se dešava često). Upotreba lekova protiv bolova i antibiotika strogo je zabranjena tokom dojenja, osim ako vam lekar u ekstremnim slučajevima nije propisao.

Prema istraživanju, listovi kupusa smanjuju bol u dojkama u roku od 20 minuta.

Dakle, šta je zaista rešenje za ovaj univerzalni problem? Pa, upravo nešto što se nalazi u vašoj kuhinji - listovi kupusa. Da, dobro ste pročitali. Mnoge žene širom sveta koriste ovu prirodnu i efikasnu metodu kako bi smanjile otok u grudima.

Foto: Piksabej

U stvari, nedavno istraživanje takođe potvrđuje pozitivne efekte hladnog lista kupusa na ublažavanje oticanja i bolova u dojkama. Prema studiji koja je sprovedena na dojiljama u starosnoj grupi od 13 do 50 godina, upotreba listova kupusa na dojkama nije samo pomogla u smanjenju bolova i tvrdoće, već je i produžila trajanje dojenja zbog brzog ublažavanja bolova, što je u roku od 20 minuta!

Kako se koristi kupus

Način korišćenja ove metode je jednostavan. Prvo kupus stavite u frižider. Kanadska fondacija za dojenje preporučuje korišćenje zelenog kupusa. Kad se ohladi na dodir, uklonite prvi spoljni sloj kupusa i bacite ga. Unutra ćete pronaći sveže, svetlo zeleno lišće. Odsecite dva velika lista i operite ih hladnom vodom da biste očistili svu prljavštinu ili zaostale pesticide iznutra. Odrežite tvrdu stabljiku na dnu lišća i omotajte lišće tako da savršeno pristaje vašim grudima. Izbegavajte pokrivanje bradavica lišćem. Ako su listovi previše hrskavi, možete ih pokušati i zdrobiti oklagijom da biste ih malo olabavili.

Držite lišće na mestu oko 20 minuta dok ležite. Takođe možete koristiti lagani pamučni grudnjak da držite lišće na mestu. Međutim, ne prelazite 20 minuta jer postoji bojazan da bi listovi kupusa mogli smanjiti proizvodnju mlijeka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas