· · Komentari: 0
saveti

Znakovi da je vašem detetu pretoplo: Roditelje prave ove greške u oblačenju dece

Temperature su izuzetno visoke, pa bi roditelji trebalo da obrate posebnu pažnju

1658774927_mother-g8866961e1_1280.jpg
Foto: Pixabay

Temperature su rekordne, stručnjaci svaki dan upozoravaju da decu treba čuvati od pregrejavanja. Najvažnije je obratiti pažnju kakvu odeću deca nose, da bi se osećali što komotnije i prijatnije.

Neke tkanine bolje su od drugih, a najvažnije je birati prozračnu odeću jer povećana toplina može iritirati kožu. Sintetičke materijale poput poliestera i najlona trebalo bi izbegavati, posebno kada je reč o deci koja imaju kožna stanja poput ekcema. Vlakna u ovim materijalima nisu prozračna, odnosno zadržavaju znoj između tkanine i kože i uzrokuju iritaciju. Umesto njih, birajte prirodnu, organsku odeću, tačnije pamuk i bambus.

Pročitajte još: Otkrivamo vam "emocionalno fokusiranu" terapiju koja je efikasna u sprečavanju SUKOBA između partnera!

Na vrućinama je najbolje nositi lagane i široke materijale i ne oblačiti dete slojevito, već jednostavno. Ako je koža deteta vruća na dodir, sklonite se u zatvoreni prostor i obavezno dajte da pije više vode.

Ako dete povlači odeću sa sebe, češe se, razdražljivo je ili počinje razvijati osip ili crvenilo, to jasno ukazuje da mu odeća smeta. I na kraju, izbegavajte tamnu odeću i birajte svetlije tkanine koje reflektiraju sunčevu svetlost.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.