Oglas
· · Komentari: 0
URADITE SAMI

Ne bacajte stare FARMERKE, udahnite im novi život U BAŠTI (VIDEO)

Garderoba koja se smanjila ili je postala demode ne trba da se baca, jer može da se iskoristi i od nje naprave nove saksije.

1593502243_Craftideasfromfarmerke.PNG
Gotova saksija Foto: Craft ideas from cement
Oglas

Plastične saksije su jeftine, ali nisu zanimljive i iste se mogu videti u svakom vrtu. Napravite svoje saksije, jedinstvene i neponovljive.

Foto: Craft ideas from cement

Pročitajte još: Rasteruje KOMARCE, od nje se pravi SOK i lep je ukras vrta

Od starih farmerki može da se napravi lepa saksija. Farmerke isecite kao pantalonice i ušijte nogavice. Ostatak nogavica ne bacajte. Sledeći korak je da napunite farmerke peskom. U lavoru pomešajte cement (ređi), pa četkom premažite farmerke. Ostavite da se dobro osuše.

Umešajte cement da bude redak i njime premazujte farmerke, a nogavice ne bacajte.

Saksije možete napraviti i od drugih materijala kojima ćete prekriti, recimo, panj i takođe ih premazati cementom. Da bi se dobio valoviti efekat kroz ivicu materijala treba provući žicu.

Foto: Craft ideas from cement
Saksije se mogu napraviti i od plastičnih flaša.

Treća vrsta saksija može da se napravi od plastičnih flaša. Iseku se na pola i postave na malo prosutog cementa.

Na svaku flašu se navuku nogavice farmerki prethodno umočene u cement. Ostavite da se dobro osuši.

Ofarbao saksija Foto: Craft ideas from cement
Saksije moraju dobro da se osuše pre farbanja.

Poslednji korak je prskanje saksija osnovnom bojom. Sledeći korak je farbanje željenom farbom. Boju treba birati u odnosu na biljke koje će biti posađene.

Pročitajte još: Napravite saksiju od POKVARENE lubenice (VIDEO)

Kada se sve dobro osuši u saksije ubacite zemlju i posadite biljke.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas