Oglas
· · Komentari: 0
MOJA BAŠTA

Ove 4 biljke su NAJBOLJE za SOBNO održavanje! Zahtevaju minimum zalaganja, a PRELEPE su!

Biljke koje zahtevaju malo vremena za održavanje

1621932765_biljke.JPG
Foto: YoutubePrintscreen/BAUHAUS
Oglas

Svi vole da uđu u kuću koja je buna biljaka jer daju zelenilo, pročišćavaju vazduh i daju estetsku notu domu. Većina nije u stanju da ih zadrži, jer nema dovoljno vremena da se posvete i da brinu o njima.

Međutim, neke biljke je veoma lako održavati, mogu da podnesu loše osvetljenje, retko zalivanje i uspevaju i čak u najcrnjim uslovima.

1. Sabljica (Snake plant)

Sabljica ili biljka zmija je jedna od biljaka o kojoj je najlakše brinuti. Savršen je za početnike jer se lako održava, raste pri slabom osvetljenju i pročišćava vazduh.

2. Kaktusi

Poznati po tome što uspevaju u ekstremnim vremenskim uslovima, kaktusima ne treba mnogo vode i dobro opstaju pod jakom sunčevom svetlošću. Vrlo su prilagodljivi i ne zahtevaju malo ili nikakvo održavanje.

Pročitajte još: Ovo su BILJKE od kojih KOMARCI BEŽE kao ludi: Evo kako da ih se otarasite i na otvorenom, dok roštiljate

3. Drvo novca (Jade plant)

Ova biljka ima guste i ovalne listove i ne zahteva bilo kakvo održavanje. Potrebna je delimična ili indirektna sunčeva svetlost i potrebno je vrlo malo vode. Uspeva u zatvorenom.

4. Zeleni ljiljan (Spider plant)

Ova biljka je jednostavna za održavanje i može preživeti u promenljivim temperaturama i svetlosti. Nije mnogo zahtevan i dovoljno je jaka da raste i prilagođava se bilo kojim uslovima. Samo održavajte vlagu u tlu i držite je na svetlom mestu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas