Oglas
· · Komentari: 0
VRT

Zimi cveta čak 13 vrsta CVEĆA, zašto ne gajite neki od njih?

Ništa ne može da podigne raspoloženje u zimsko jutro kao jutarnja kafa i pogled na cveće koje raste u prozorskom sanduku.

1610357812_Depositphotos_9461209_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ne postoji doba godine u kojem baš ništa ne može da cveta! Ni zima nije mrtav period, jer upravo sada bujaju neke od najlepših cvetnica.

Pročitajte još: Nigde zemlje, a ZUMBUL cveta i miriše. Magija? Ne, ovo je TAJNA

Narcisi Foto: Peksel

Dan i noć uspevaju tokom čitave godine, ali zima je njihovo vreme. NJihove latice jarkih boja veselo se pomaljaju, čak, i ispod snega.

Ciklame su šumske biljke i vole senku, a prija im hladno v reme. Potrudite se da imaju propusnu zemlju da im ne bi koren istrulio.

Visibabe su najlepše zimsko iznenađenje.

Ukrasni kupus je sve češći stanovnik vrtova i gradskih žadinjera. Bujna glavica neverovatnih boja zaista je prelep ukras zimi.

Kupus Foto: Piksabej

Pročitajte još: BILJKE vam ne uspevaju: Ovi znakovi ukazuju na to da ih PREVIŠE ZALIVATE

Narcise mnogi smatraju vesnicima proleća, ali oni počinju da rastu već tokom zime.

Forzicija prvo procveta, pa tek onda ozeleni. NJeni žuti cvetići su prava radost u zimskim danima.

Božitkovina ima prelepe crvene bobice koje su glavni ukras ovog žbuna i dolaze do izražaja najviše pod snegom.

Pieris japonika je lep žbun koji traži dosta svetla, pa ako se nalazi na svetlom mestu u vrtu možete uživati u njegovoj lepoti zimi.

Zimski jasmin ima žute cvetiće, ali je miris podjednako očaravajući kao kod dobro poznate vrste.

Krokusi imaju fantastične boje Foto: Piksabej

Erika ne voli sunce i vrućinu, a cveta od januara do marta.

Krokus se može videti samo u rano proleće, a čim krenu topli dani ponovo se povuče.

Pročitaje još: Baštovan Srđan savetuje: Spasite simbol praznika i za narednu godinu

Jagorčevina je niska biljka prelepih cvetova koja savršeno uspeva na prozorskoj dasci.

Iris je rano prolećni cvet koji sa cvetanjem završava do toplih dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas