· · Komentari: 0

ŽUTA TRAKA rešava VELIKI PROBLEM koji muči sve biljke: Vežite je u bašti i uživajte u rezultatima

Zvučaće čudno, ali ovo nije samo za ukras, već proverena metoda za borbu protiv štetočina u vašoj bašti

1652427676_profimedia-0193017831.jpg
Foto: Profimedia

Ukoliko imate problem sa lisnim vašima u bašti, postoji jednostavan, jeftin i ekološki način da se to uradi. Trebaće vam samo jedna stvar, a to je žuta traka. Zvuči iznenađujuće? Proverite i efekti će vas iznenaditi.

Sa lisnim vašima se mora boriti brzo, jer se ovi mali insekti neupadljivog izgleda hrane tečnostima biljaka bogatim hranljivim materijama. Lisne vaši napadaju i ukrasno cveće i ostale biljke, a ne samo voćke.

Pročitajte još: BESPLATNO ĐUBRIVO za vaše cveće: Od OVIH ostataka hrane sve biljke će vam RASTI KAO IZ VODE

Obično napadaju u roju, što znači da mogu značajno oslabiti biljke i oštetiti im cvetove i plodove. Ovi insekti se brzo razmnožavaju, stvarajući ogromne kolonije. Zbog toga je bitno da, čim ih vidite na svojim biljkama, morate reagovati. U ovome će vam pomoći jeftina i efikasna metoda, Sve što vam treba je žuta traka.

Ako je nemate, možete koristiti samo komad žute tkanine. Ovaj metod vredi koristiti ne samo kada primetite lisne vaši u svojoj bašti, već i profilaktički.

Foto: Piksabej

Kako tačno radi ova metoda? Dovoljno je da okačite žutu traku na biljke ili komad tkanine u ovoj jarkoj i intenzivnoj boji. Na ovaj jednostavan način namamićemo veoma korisne bubamare u našu baštu.

Pročitajte još: "KRALJICA BALKONA": Surfinija je NAJZAHVALNIJI cvet: Evo kako da vam cveta od maja do oktobra

Ne znaju svi, ali ovi insekti su naši prirodni saveznici u borbi protiv biljnih štetočina. Jedna larva bubamare može da pojede i do nekoliko stotina lisnih vaši u roku od 3-4 nedelje, dok odrasla jedinka može da pojede nekoliko desetina dnevno. Štaviše, bubamare su prirodni neprijatelji ne samo lisnih vaši, već i mrava, larvi buba i mladih gusenica.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.