Oglas
· · Komentari: 0

„AKO NEKO POKUŠAVA DA VAS POVREDI“: Ovoga bi trebalo da se odreknete u životu da biste bili srećniji

Da biste vodili miran i srećan život, prvo morate izbaciti iz svog okruženja ono što vas povređuje.

1699445127_shutterstock_2175402847.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svi različito doživljavamo ovu ili onu životnu situaciju, neko koristi stečeno znanje kao iskustvo, neko za sve krivi okolnosti i ljude oko sebe, neko se uvredi i povuče u sebe.

 

1. Želja da se svima ugodi

Želeći da svima ugodi, čovek gubi sebe. On ne razume šta zaista želi, šta voli, šta on zaista jeste. Koje su njegove želje, ciljevi, interesovanja, ukusi? Jer sve što je ranije radio bilo je da živi ostvarujući nečije želje, prvo roditelja, zatim prijatelja, voljene osobe, kolega na poslu itd. Da biste bili „srećni“ nije vam potrebno odobravanje drugih, potrebno vam je priznanje vas samih.

 

2. Strah od greške

Svako ko je postigao nešto važno u svom životu, postigao je to kroz mnoge greške. Pravljenje grešaka i razmišljanje o naučenim lekcijama je kvalitet koji dele svi uspešni ljudi. Ovaj strah će vas sprečiti da ostvarite svoje ciljeve, pa pokušajte da rizikujete više u svakodnevnom životu.

 

3. Osećaj krivice ili stida zbog svoje prošlosti

Zahvaljujući prošlosti, vi ste ono što jeste, zahvaljujući prošlosti postali te ovo što ste sada, steli ste iskustvo, veštine, znanje, postali ste jači. Zato se nikada ne vraćajte u prošlost, ona vam ubija sadašnjost, gorke uspomene su besmislene, samo vam oduzimaju dragoceno vreme i vreme je da naučite da otpustite loša sećanja. Prošlost se ne može vratiti, a budućnost možda neće početi.

 

4. Strah od promena

Strah od promena nije loša stvar, u stvari je normalno, to je instinkt preživljavanja koji svi imamo. Međutim, to ne znači da se uvek treba skrivati, ostajući na istom mestu, stoga, ako želite nešto što nemate u životu, potrebni su vam novi ciljevi, nove misli i nove akcije.

 

5. Ponižavati sebe

Misliti da ste gori od bilo koga drugog je velika greška. Samoprezir navodi ljude da pristanu na toksični tretman prema sebi, ulaze u destruktivne odnose, misle da su uradili nešto loše u životu za šta sada moraju da odgovaraju. Stalno ponižavanje sebe dovodi do stresa, depresije i anksioznosti. Shvatite da zaslužujete sreću i ljubav samo zato što ste rođeni na ovom svetu.

 

6. Stalno razmišljanje

Preterano razmišljanje o stvarima samo će dovesti do mentalne iscrpljenosti i emocionalnih poremećaja. Veoma je važno da vaš mozak nauči da se odmara i ne razmišlja. Da biste to postigli, važno je s vremena na vreme vodite mirniji život; uradite nešto što ne zahteva stalno razmišljanje.

 

7. Osveta 

Osveta ne donosi ništa dobro ni vama ni drugima. Ako vas je neko povredio, budite pamettni i ne vraćajte istom merom. Život će sve staviti na svoje mesto. Ne znate pravi razlog zašto je ta osoba to uradila.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas