Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

„АКО НЕКО ПОКУШАВА ДА ВАС ПОВРЕДИ“: Овога би требало да се одрекнете у животу да бисте били срећнији

Да бисте водили миран и срећан живот, прво морате избацити из свог окружења оно што вас повређује.

1699445127_shutterstock_2175402847.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сви различито доживљавамо ову или ону животну ситуацију, неко користи стечено знање као искуство, неко за све криви околности и људе око себе, неко се увреди и повуче у себе.

 

1. Жеља да се свима угоди

Желећи да свима угоди, човек губи себе. Он не разуме шта заиста жели, шта воли, шта он заиста јесте. Које су његове жеље, циљеви, интересовања, укуси? Јер све што је раније радио било је да живи остварујући нечије жеље, прво родитеља, затим пријатеља, вољене особе, колега на послу итд. Да бисте били „срећни“ није вам потребно одобравање других, потребно вам је признање вас самих.

 

2. Страх од грешке

Свако ко је постигао нешто важно у свом животу, постигао је то кроз многе грешке. Прављење грешака и размишљање о наученим лекцијама је квалитет који деле сви успешни људи. Овај страх ће вас спречити да остварите своје циљеве, па покушајте да ризикујете више у свакодневном животу.

 

3. Осећај кривице или стида због своје прошлости

Захваљујући прошлости, ви сте оно што јесте, захваљујући прошлости постали те ово што сте сада, стели сте искуство, вештине, знање, постали сте јачи. Зато се никада не враћајте у прошлост, она вам убија садашњост, горке успомене су бесмислене, само вам одузимају драгоцено време и време је да научите да отпустите лоша сећања. Прошлост се не може вратити, а будућност можда неће почети.

 

4. Страх од промена

Страх од промена није лоша ствар, у ствари је нормално, то је инстинкт преживљавања који сви имамо. Међутим, то не значи да се увек треба скривати, остајући на истом месту, стога, ако желите нешто што немате у животу, потребни су вам нови циљеви, нове мисли и нове акције.

 

5. Понижавати себе

Мислити да сте гори од било кога другог је велика грешка. Самопрезир наводи људе да пристану на токсични третман према себи, улазе у деструктивне односе, мисле да су урадили нешто лоше у животу за шта сада морају да одговарају. Стално понижавање себе доводи до стреса, депресије и анксиозности. Схватите да заслужујете срећу и љубав само зато што сте рођени на овом свету.

 

6. Стално размишљање

Претерано размишљање о стварима само ће довести до менталне исцрпљености и емоционалних поремећаја. Веома је важно да ваш мозак научи да се одмара и не размишља. Да бисте то постигли, важно је с времена на време водите мирнији живот; урадите нешто што не захтева стално размишљање.

 

7. Освета 

Освета не доноси ништа добро ни вама ни другима. Ако вас је неко повредио, будите паметтни и не враћајте истом мером. Живот ће све ставити на своје место. Не знате прави разлог зашто је та особа то урадила.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas