Oglas
· · Komentari: 0

NAJSTARIJI STUDENT NA SVETU: Završio 15 fakulteta, pa je odlučio da mu je dosta studiranja! (VIDEO)

Leonardo Altobeli (91) je najavio da više neće studirati, nakon što je stekao 15. po redu fakultetsku diplomu.

1698487681_787242_screenshot-2023-10-27-113805_f.png
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Vitalni i simpatični Altobeli je stekao diplome iz različitih oblasti. Nakon završenog univerzitetskog puta planira da se posveti pisanju i podstiče mlade da vole ono što rade i prihvate svoj posao sa strašću i osmehom.

Najstariji student na svetu, Leonardo Altobeli, najavio je svetu da je konačno zadovoljan i da će prestati da studira nakon što je ove nedelje stekao 15. fakultetsku diplomu.

Uoči dobijanja najnovije diplome iz kriminologije na novom odseku za istraživačke nauke na svom lokalnom univerzitetu u Fođi, ovaj 91-godišnji italijanski penzionisani lekar odlučio je da je vreme da ipak prestane da studira, prenosi ANSA.

Altobeli, koji je bio porodični lekar do svoje 70. godine, bio je i gradonačelnik svog grada Troje, blizu Fođe.

NJegovih prethodnih 14 diploma obuhvataju pravo, političke nauke, italijansku književnost, filozofiju, pedagogiju (dva puta), poljoprivrednu nauku, nauku o hrani i tehnologiju, nauku o turizmu, istoriju, biotehnologiju i arheologiju.

NJegov univerzitetski životopis takođe uključuje sedam diploma iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i nastave opšte medicine, da spomenemo samo neke. Svestan je, kaže, da je najstariji student na svetu i zbog toga smatra da je sada pravo vreme za pauzu.

- Posvetiću se pisanju. Poručujem mladima da vole sve što rade. Da prigrle svoj posao, i da ga rade sa osmehom i mirno. Uvek sam imao strast za učenjem. Zato sebe nazivam studentom sveta - zaključio je Altobeli.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas