· · Komentari: 1
trajanje boje

Da li pogrešno peremo FARBANU KOSU? Zahteva posebnu negu

Određeni šamponi uništavaju farbu i jednostavno je skidaju sa vlasi, a često upravo za njima posežemo, želeći da se prvenstveno posvetimo drugim potrebama kose.

1607346151_Depositphotos_81970798_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit

Ipak, na svu sreću, postoje proizvodi koji će negovati vašu kosu, boriti se protiv peruti, masnoće i svega ostalog, a istovremeno čuvati vašu boju, kao malo vode na dlanu.

Pravimo uglavnom ove četiri greške prilikom pranja, zbog kojih boja bledi neverovatnom brzinom.

Perete kosu pogrešnim šamponom

Ako koristite šampon i regenerator koji nisu namenjeni posebno ofarbanoj kosi, ne govorite nikome, već odmah ispravite taj problem. Tražite šampone i regeneratore koji nemaju sulfate na svojoj listi sastojaka.

Pročitajte još: Ceo život OBLAČITE GRUDNJAK POGREŠNO: Fali samo 1 sitnica i izgledaćete FENOMENALNO!

Perete kosu na kraju tuširanja
Kosu našamponirajte kako uđete u tuš, odmah je isperite i nanesite regenerator, a onda ga ostavite da deluje dok obavite ostatak svog rituala.

Perete kosu previše često

Što više perete kosu, to će boja brže izbledeti. Sasvim logično zar ne? Umesto svakodnevnog pranja, probajte da perete kosu dva do tri puta nedeljno. Neka šampon za suvo pranje kose postane vaš najbolji prijatelj.

Pročitajte još: JEFTINO I KORISNO: Neverovatne namene bebi pudera

Perete kosu mlakom vodom

Ako perete kosu vrelom vodom svakog dana, to nikako nije dobro. Ipak, ako je perete mlakom vodom, gubite dosta od pare koja se tada stvara. Kako tvrde stručnjaci, kada se kosa pere vrućom vodom, kutikule se otvaraju, zbog čega bolje upijaju nutrijente iz regeneratora i pakovanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.