· · Komentari: 0
izgled

Sve žene ih žele! Kako da prirodnim putem dobijete GUSTE OBRVE?

Kaže se da su savršeno oblikovane obrve idealan način za isticanje kako lica tako i karaktera.

1622311396_Depositphotos_183138560_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Možda su baš zato godinama unazad u trendu deblje odnosno guste obrve koje služe da mnogo efikasnije istaknu oči pa samim tim i bilo koju vrstu šminke. Obrve su zaista ona kap koja treba da prelije čašu, ali u najpozitivnijem smislu te reči. Zato se njima vala temeljno pozabaviti, baš kao da se radi o svakom drugom

Pročitajte još: Dve greške koje svi pravimo kada operemo kosu: Vreme je da promenimo rutine

Neke žene imaju izuzetno retke obrve i obijaju vrata kozmetičkih salona u potrazi za idealnim rešenjem koje bi im povratilo gustinu i stari sjaj. Iako ne postoji magični trik za tako nešto, postoji par saveta koje svaka žena može učiniti za ove (uglavnom) nestašne dlačice i to u kućnim uslovima.

Ricinusovo ulje

Jedan od najstarijih i najefikasnijih lekova za sve one koji muku muče sa retkim i nedefinisanim obrvama. Ovo ne treba da čudi ukoliko se prisetimo činjenice da je ricinusovo ulje obogaćeno proteinima, masnim kiselinama, antioksidansima i brojnim vitaminima, što je idealno za obnavljanje folikula dlake. Postupak za njegovo nanošenje je krajnje jednostavan – svakodnevno nanošenje ulja na koren obrva pospešiće rast dlačica, dovoljno je samo zadržati ga tamo nekih pola sata.

Limun
Ni ovde ne treba nešto mnogo mozgati i doći do savršenog objašnjenja koje glasi: limun je bogat vitaminom C, B i folnom kiselinom, a svi ovi sastojci će delovati da i vaše obrve postanu bogatije i bujnije. Dovoljno je samo jednom dnevno utrljati parče limuna na obrve i ostaviti da stoji nekih 20tak minuta a zatim isprati mlakom vodom. Takođe, dobra kombinacija može biti i miks limuna i kokosovog ulja, s tim što bi valjalo pustiti tu smešu da odstoji petnaestak dana a onda koristiti kao neku vrstu noćne maske kada su obrve u pitanju.

Kokosovo ulje

Slično kao i sa ricinusovim, masne kiseline koje se nalaze u kokosovom ulju idealne su za sprečavanje lomljenja dlake, pa zato i ne čudi što je upravo ono bitan saveznik u borbi za očuvanje zdravlja kose. Pa samim tim i svih dlačica čiji rast želimo da ubrzamo. Dodatno, laurinska kiselina koja je jedan od glavnih sastojaka kokosovog ulja ima antimikrobno svojstvo što dalje sprečava infekciju folikula dlake. Ostali sastojci poput raznih proteina, vitamina E i gvožđa dovoljan su razlog da već ove noći na svoje obrve umasirate malo ovog ulja i ostavite sve do jutra.

Pročitajte još: Kako se koristi NARANDžASTI KOREKTOR? Idealan je za ovaj deo lica

Žumance

Dlaka na obrvama se sastoji od keratinskog proteina, a znate i sami da su upravo jaja najbolji i najveći izbor proteina. Ne čudi što je upravo keratin glavni sastojak skoro svih preparata za rast kose, pa samim tim možete u svako doba računati na njegovu pomoć i kada je održavanje obrva u pitanju. Bitno je samo odvojiti žumance od belanceta i umutiti ga sve dok ne dobije glatku teksturu a zatim ga nekom četkicom ili tuferom naneti na obrve i pustiti da odradi svoje nekih pola sata. Nakon toga ispreite lice toplom vodom i to bi bilo to.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.