Oglas
· · Komentari: 0
KORISNO

Svi ponekad plačemo, a ovih 6 trikova će vam pomoći da prikrijete natečene oči

Niko ne želi da drugi znaju da su veče pre zaspali u suzama ili da su se isplakali u pauzi za ručak, u čemu uveliko odmažu natečene oči i crvenilo.

1616247337_Depositphotos_243472016_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ali sve se to može rešiti u samo par jednostavnih trikova, pa čak i bez šminke.

Donosimo vam šest najjednostavnijih načina za prekrivanje posledica plača: 

Led

Zamotajte nekoliko kockica leda u krpu i prislonite na obraze i oči. Hladni oblog brzo će umanjiti otok, a još će bolji učinak imati ako to radite u ležećem položaju.

Pročitajte još: Hidratacija i piling za oporavak kože nakon zime: Proleće samo što nije stiglo

Krastavac ili čaj

Otečene oči lako ćete umiriti i kolutićima običnog krastavca iz frižidera. Hladnoća iz krastava stegnuće vene u kapcima i kroz nekoliko minuta smanjiti otok i osvežiti vaš izgled. Isti učinak imaće i rashlađene iskorišćene kesice čaja.

Hladna voda

Ako pri ruci nemate ni led ni krastavce, onda se uvek možete umiti u hladnoj vodi. Iako će ta tehnika delovati najsporije, otok će ipak splasnuti, a nestaće crvenilo.

Pročitajte još: Saloni ne rade: Skinite GEL LAK sami kod kuće, korak po korak

Puder

Osim na očima, znakovi plakanja obično se vide i na nosu koji poprima crvenkastu nijansu. Tu najbolje pomaže puder, a njime možete prekriti crvenilo oko očiju, osim ako su vam beonjače crvene, jer će puder to dodatno istaći.

Crveni ruž

Uvek se možete osloniti i na stari, provereni trik. Jednostavno, prebacite fokus s očiju na usne, a to ćete najlakše postići ružem u jarko crvenoj boji.

Pročitajte još: Nega FARBANE PLAVE KOSE: Nije lako, ali postoje rešenja

Kokosovo ulje

Ovaj popularni proizvod iz kuhinje odličan je u smirivanju upaljene i natečene kože. Nežno nanesite malu količinu ulja na područje oko očiju i posmatrajte kako se crvenilo i otok smanjuju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas