Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Сви понекад плачемо, а ових 6 трикова ће вам помоћи да прикријете натечене очи

Нико не жели да други знају да су вече пре заспали у сузама или да су се исплакали у паузи за ручак, у чему увелико одмажу натечене очи и црвенило.

1616247337_Depositphotos_243472016_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Али све се то може решити у само пар једноставних трикова, па чак и без шминке.

Доносимо вам шест најједноставнијих начина за прекривање последица плача: 

Лед

Замотајте неколико коцкица леда у крпу и прислоните на образе и очи. Хладни облог брзо ће умањити оток, а још ће бољи учинак имати ако то радите у лежећем положају.

Прочитајте још: Хидратација и пилинг за опоравак коже након зиме: Пролеће само што није стигло

Краставац или чај

Отечене очи лако ћете умирити и колутићима обичног краставца из фрижидера. Хладноћа из крастава стегнуће вене у капцима и кроз неколико минута смањити оток и освежити ваш изглед. Исти учинак имаће и расхлађене искоришћене кесице чаја.

Хладна вода

Ако при руци немате ни лед ни краставце, онда се увек можете умити у хладној води. Иако ће та техника деловати најспорије, оток ће ипак спласнути, а нестаће црвенило.

Прочитајте још: Салони не раде: Скините ГЕЛ ЛАК сами код куће, корак по корак

Пудер

Осим на очима, знакови плакања обично се виде и на носу који поприма црвенкасту нијансу. Ту најбоље помаже пудер, а њиме можете прекрити црвенило око очију, осим ако су вам беоњаче црвене, јер ће пудер то додатно истаћи.

Црвени руж

Увек се можете ослонити и на стари, проверени трик. Једноставно, пребаците фокус с очију на усне, а то ћете најлакше постићи ружем у јарко црвеној боји.

Прочитајте још: Нега ФАРБАНЕ ПЛАВЕ КОСЕ: Није лако, али постоје решења

Кокосово уље

Овај популарни производ из кухиње одличан је у смиривању упаљене и натечене коже. Нежно нанесите малу количину уља на подручје око очију и посматрајте како се црвенило и оток смањују.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas