Oglas
Oglas
· · Коментари: 6
АГРЕСИЈА

Током изолације тинејџери ФИЗИЧКИ нападали РОДИТЕЉЕ, а они их НИСУ пријављивали већ АНОНИМНО тражили савет

Фрустрирани тинејџери су малтретирали родитеље који ни један случај нису пријавили полицији, али су масовно тражили савет путем телефона.

1599045242_WhyMeUK.PNG
Фото: Youtube/ screenshot Centre for Crime and Justice Studies
Oglas

Корона је изнедрила нову врсту насиља у породици: деца су током изолације физички насртала на родитеље и физички их матретирала!

Прочитајте још: "Драга девојчице у купаћем костиму..." Писмо једне маме постало ХИТ на интернету, а свако се након читања ЗАМИСЛИ

Овакви масовни случајеви су забележени у Британији где су тензије у кући изазвале разјарене тинејџере да нападају родитеље који им бране да излазе напоље. Даме Вера Бар, комесар за жртве Енглеске и Велса, јавно је проговорила у медијима о порасту овог новог кућног насиља.

Даме Вера Фото: Youtube/ screenshot Centre for Crime and Justice Studies

- У Британији 2,4 милиона људи доживи неку врсту насиља у кући и то није када се неко напије петком увече, већ када вас физички нападне блиска особа коју волите и то у вашој кући - каже Даме Вера.

Деца су насртала и на очеве, не само на мајке!

Најчешћи облик насиља је мушко насиље над женама, али током изолације жртве су били и - мушкарци. Изолација је, како она описује, метафора стања у којем се свакодневно налазе људи који трпе насиље. Од појаве короне све чешће се у Британији срећу са ситуацијом у којој деца нападају своје родитеље!

Примили су 700 пута више позива него обично!

- Родитељи су били заробљени 24 часа у кући са својом децом, а многи тинејџери су постали агресивни, нарочито викендом, па се једног дана догодило да смо примили 700 пута више позива него обично - истиче Даме Вера.

Мање криминала на улици!
Иако је током изолације забележено 28 одсто мање криминала, насиље у кући је драматично порасло јер родитељи нису могли да побегну од својих предатора - истиче  Даме Вера.
Ретко је ко полицији пријавио дете, али су стално анонимно звали и плакали.

Дакле, реч је о нервозним тинејџерима који су насртали на родитеље, што нарочито забрињава британске власти. Ови родитељи су се ретко обраћали полицији за помоћ, али су звали анонимно телефоном плачући и тражећи савет. Због тога је прави број ових напада непозант, а ситуација веома опасна.

Прочитајте још: ДЕТЕ које расте у кући БЕЗ КЊИГА развија ОПАСНУ НАВИКУ

Она је оптужила државу да је преспора према новим врстама насиља, јер је било очигледно да ће доћи до пораста насиља чим су ограничили кретање.

- Насиље у кући које није кажњено и заустављено може само да ескалира и да последице буду страшне - закључује Даме Вера.

Очекује се цунами избеглица-родитеља када остану без посла и деца их избаце на улицу.

Она очекује "цунами жалби" и појаву домаћих избеглица које ће једино решење наћи у бегу од куће. Она предлаже да се организују сигурне куће за родитеље које малтретирају деца.

После агресивних наступа током епидемије ови тинејџери су спремни да нападну родитеље оног тренутка када им не буду дали новац, што је реално очекивати због економске кризе која влада.

Прочитајте још: Три савета за РОДИТЕЉЕ: Како да помогнете ДЕТЕТУ У ОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ

Фрустрирани и агресивни тинејџери који су спремни да дигну руку на родитеље врло брзо ће то урадити и на улици, а такво понашаје је најсигурнији пут ка криминалу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas