Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БРИГА У ТРУДНОЋИ

ИЗ НЕДЕЉЕ У НЕДЕЉУ: Шта све треба да знате о трудноћи

Све труднице желе здраву трудноћу.

1604914097_Depositphotos_106164396_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Када сазнате да сте трудни, могли бисте почети да планирате трудноц́у из недеље у недељу.

Сваког дана можда имате све више питања о здравој трудноћи. Шта треба да једете? Можете ли вежбати? Коју врсту пренаталних тестова бисте требали узети у обзир? Ако носите близанце или друге вишеплодне потомке, можда ц́ете из недеље у недељу имати још више питања о трудноц́и. Колико килограма треба да добијете? Како можете спречити превремени пород? Да ли ц́е вам требати одмор у кревету?

Прочитајте још: Након порођаја КЉУЧНО је да имате ПОВЕРЕЊЕ у свог ЛЕКАРА

Без обзира на ваша питања, разумевање трудноће из недеље у недељу може вам помоћи да доносите добре одлуке током целе трудноће. Научите шта треба и шта треба урадити у исхрани и научите основе о другим здравим питањима трудноће - од вежбања до болова у леђима и секса. Што више знате о својој трудноћи из недеље у недељу, те ћете бити спремнији да се суочите са оним што нас очекује.

Прво тромесечје

Првих неколико месеци трудноће - прво тромесечје - обележене су брзим променама и за вас и за вашу бебу. За вас, физичке промене у првом тромесечју могу укључивати осетљивост дојке, умор и мучнину. 

Ваше емоције могу се кретати од узбуђења до анксиозности

За вашу бебу је прво тромесечје време брзог раста и развоја. Мозак, кичмена мождина и други органи ваше бебе почињу да се формирају, а бебино срце почиње да куца. Чак и прсти ваше бебе почињу да се обликују. Ако сте у првом тромесечју, закажите састанак са својим доктором за почетак пренаталне неге.

Прочитајте још: Секс током трудноће ДА или НЕ? Стручњаци су ОТКРИЛИ, а одговор ће вас можда ИЗНЕНАДИТИ

Друго тромесечје

Фото: Депозит

Током другог тромесечја трудноће - од четвртог до шестог месеца - можда ћете се осецћти боље него што сте се осећали у почетку. Сада је време да уживате у трудноћи!

Реците свом лекару шта вам је на уму, чак и ако се чини глупо или неважно!

Током другог тромесечја, ваша беба може да почне да делује стварније. Знаци и симптоми у другом тромесечју могу укључивати веће груди, растући стомак и промене на кожи. За вашу бебу, друго тромесечје често обележава способност кретања и чувања. До 20. недеље бићете на пола трудноће. Редовне посете вашем лекару и даље су важне током другог тромесечја.

Прочитајте још: Највећа РАДОСТ или оправдан СТРАХ? Све жене САЊАЈУ о ТРУДНОЋИ, а онда се УПЛАШЕ

Треће тромесечје

Последњих неколико месеци трудноће - треће тромесечје - може бити физички и емоционално изазовно. Знаци и симптоми трећег тромесечја могу укључивати болове у леђима, горушицу и све већу анксиозност. Током трећег тромесечја, ваша беба ће вероватно отворити очи и дуплирати килограме.

Брз раст може да доведе до приметнијих покрета фетуса

Прочитајте још: БЕБА ЈЕ НА ПУТУ: Ево шта је потребно да урадите пре њеног доласка

Током трећег тромесечја и даље ћете се редовно састајати са својим лекаром. Лекар може проверити положај ваше бебе. Како се ближи ваш рок, наставите да постављате питања. Знање шта можете очекивати током трећег тромесечја може вам помоћи током последње фазе трудноће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas