Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
генијално

Пет ТРИКОВА које Кинескиње користе за чишћење својих домова - НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ чиме рибају прозоре!

Кинеска култура све фасцинира. Њихова храна и начин живота су тајновити и помало узбудљиви.

1633593402_Depositphotos_257458534_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Чишћење у кинеској породици је јединствено као и све остало што раде. Жене играју важну улогу у домаћинству у кувању и чишћењу. Иако се кинески начин чишћења може разликовати од норме, духовит је и практичан. Погледајте неке савета за чишћење који долазе од кинеских домаћица.

Прочитајте још: Због ОВОГА вам одвод туша смрди, а ево како да се решите проблема!

1. Лук за чишћење стакла

Можете заборавити на средства за чишћење стакла. Узмите лук и пресеците га на пола. Очистите стакло половином. Након чишћења луком, очистите стакло старим листом новина.

Кинескиње су познате по штедљивости и за чишћење користе доста ствари које већ имају у кухињи. То је уједно и природан начин чишћења

2. Чај за дрвени намештај

Ваш чај више није само за пиће. Ако желите да очистите и посветлите свој досадни и прљави дрвени намештај, ево шта треба да урадите. Скувајте шољу биљног чаја. Користите чај за чишћење дрвеног намештаја како бисте уклонили прљавштину, па чак и масне трагове са руку.

3. Беланце обнавља кожу

Кожне столице бледе и изгледају старо? Приликом припреме доручка, беланца чувајте ради чишћења. Да, употребом беланаца за полирање кожног намештаја вратите му боју. Када завршите, оставите да се осуши, а затим попрскајте столицу освеживачем ваздуха. 

4. Очистите лонце и тигање кромпиром

Чини се да у овом чланку користимо много хране за чишћење. Једноставно пресеците кромпир на два дела. Употребите половину за рибање лонца. Скроб у кромпиру ће ослободити тврдоглаве масне мрље.  Оперите сапуном за суђе и то би требало да употпуни овај бизарни савет. Пробајте, стварно ради.

5. Загрејте ринглу, па почните са чишћењем

Пре чишћења рингле укључите на 2 минута. За чишћење одмах користите влажни сунђер са сапуном за суђе. Топлота растапа масноћу, па се лако уклања и олакшава ваш посао. Најбоље време за уклањање тврдоглаве масти са шпорета је када кувате. Док још кувате, обришите пећ да бисте уклонили омекшану масноћу.


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas