Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО И КОРИСНО

Необична бјути рутина која даје СЈАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Због чега су жене некада на косу наносиле РАКИЈУ?

Ово је трик за неку косе и коже главе којим су се служиле наше баке.

1642146714_glass-g1989a79cc_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У време наших бака скупи шампони, балсами и слични препарати нису постојали, због чега су се жене сналазиле на различите начине, како би им коса била негована и лепа.

Поред шампона за бржи раст косе од разних биљака, стара добра ракија се такође користила у те сврхе.

Прочитајте још: Трик којим су се служиле и наше БАКЕ: Камилица и лимун враћају КОСИ природан СЈАЈ (РЕЦЕПТ)

Захваљујући чињеници да ракија подстиче циркулацију, она може бити одличан савезник када је лепота косе и нега коже главе у питању.

Због чега се ракија наноси на теме?

Поред тога што поспешује циркулацију, ракија је моћно средство за чишћење коже, што је потребно многим женама данас. Наиме, због свакодневног коришћења разних хемијских паковања, балсама, лакова за косу, пена, крема и гелова за обликовање фризуре, кожа главе често трпи.

Такви третмани могу запушити поре, што даље може довести до лошијег квалитета косе, успореног раста, па чак и опадања власи, као и перути.

Због тога је с времена на време потребно у потпуности очистити кожу од прљавштине и хемијских препарата, а ракија је најјефтиније и најздравије решење.

Прочитајте још: Има и добре и лоше стране: Како да правилно користе КОКОСОВО УЉЕ, а да вам не ОШТЕТИ КОСУ?

Како се ракија наноси?

Узмите мало ракије и нанесите је директно на кожу главе. Иако ћете осетити благо пецкање, немојте се бринути. То је знак да је ракија почела да делује, односно да вам је прорадила циркулација.

Умасирајте ракију кружним покретима, како бисте је распоредили по целом темену. Затим главу нагните на доле, тако да вам коса пада преко колена, и наставите на масирате теме још неколико минута.

Након тога умотајте косу у алуминијумску фолију, ставите капу за спавање, и преноћите. Ујутру оперите косу са дуплим шампонирањерм, како бисте успешно скинули мирис алкохола.

Прочитајте још: Шта је ШТЕТНИЈЕ: Кад се коса ПРИРОДНО ОСУШИ или кад се користи ФЕН? Одговор ће вас ИЗНЕНАДИТИ

Испоштујте три правила:

- Ракија се наноси само на теме, никако на целу дужину косе, као ни на крајеве, јер алкохол може да исуши власи.

- Комбинујте ракију са уљем - маслиновим или кокосовим - уколико имате изразито суву косу и кожу главе. Уље ће хидрирати кожу, а неће поништити дејство ракије на циркулацију.

- Овај поступак понављајте једном до два пута недељно у трајању од месец дана. Након тога направите паузу.

Међутим, уколико имате псоријазу или било који озбиљан проблем за кожом главе, не препоручује се ниједна "кућна маска", па ни ракија и маслиново уље, без претходног консултовања са дерматологом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas